Egy városnak annyi arca van, ahányan megfordulnak benne, és mint egy jó könyvből, mindenki kiolvashatja belőle a saját történetét. A Könyves Magazin és a Budapest Brand közös irodalmi sétáival Nádas Péter Budapestjének felfedezésére invitálunk.

 

“Amikor én még a hegyen laktam, akkor nem mondta az ember, hogy a Szabadsághegyen lakik, hiszen a szabadságot oly nehéz kimondani. Főleg akkor, ha kevés van belőle. És amikor én a hegyen laktam, akkor nem volt bőviben. Meg azt sem mondta volna az ember, hogy a Svábhegyen lakik, habár az idősebb emberek így nevezték. Annak viszont, hogy miért felejtettük el egy időre a hegynek ezt a becsületes régi nevét, oly sok oka van, hogy szinte elő sem számlálhatom. Akik tisztességesen studírozzák a történelmet, tudják, miről beszélek…”

 

Sétánkon az idén 80 éves Nádas Péter legelső megjelent elbeszélésével, A Bibliával és más művei segítségével fedezzük fel a hajdan szőlőkkel borított, majd kedvelt nyaraló- és kirándulóhelyből a 20. század zűrzavaros évtizedeinek egyik fontos helyszínévé vált Svábhegy történetét.

 

 

A sétát vezeti: Bátorkeszi-Kiss Ákos

Találkozó: 12. kerület, Diana u. 4. - a Jókai Mór Általános Iskola főbejárata előtti parkban