MESÉL A LIZSÉ


A Városliget régi-új sétányain költők, írók, tudósok, szerelemek árnyai elevenednek fel.

Itt tölti utolsó nyarát a „Haza Bölcse”, s tán még épp belebotlik Aranyba, Vajdába. A tó partján Gyarmati Fanni „megkéri” Radnóti kezét, s miközben Kemény Zsigmond kilép emeletes nyaralójából, látja a padon ülő Tersánszkyt, amint küzd „Kakukk Marci ifjúságá”-val.

Forognak, legyeskednek, ügyeskednek körötte Krúdy hősei, mert aki ad magára, már mind itt van, a Ligetben. A sarkon most feltűnik Nikola Tesla, töri erősen a fejét, mit lehet kezdeni a váltóárammal, észre se veszi, ahogy elhalad Benedek Elek, Pósa Lajos és Somlyó Zoltán alakja mellett, végig, a Tolsztoj-sétány mentén. Füst Milán követi lassan tekintetével, talán oda is szól…

Városligeti sétánkon nyomába eredünk a park múltjának és történetének, találkozunk a jelen hőseivel és megidézzük a jövő zenéjének hangjait.


A sétát vezeti: Bátorkeszi-Kiss Ákos


A séta hossza: kb. 2,5 óra


Találkozás és indulás:

A Műcsarnok előtt - 1146 Budapest, Dózsa György út 37. (Hősök tere)

 

 

Könyves Séták

Egy városnak annyi arca van, ahányan megfordulnak benne, és mint egy jó könyvből, mindenki kiolvashatja belőle a saját történetét. A Könyves Magazin irodalmi sétáival Budapest felfedezésére invitálunk, amihez klasszikus és kortárs irodalmi művek adják az illusztrációt.

„Budapest formáját az adja meg, hogy milyen hangulatban van, aki nézi. Gyere, gyere, bárki vagy is, csinálj egy Budapestet." Esterházy Péter – Hahn-Hahn grófnő pillantása.