Elvesztél a nagy karácsonyi forgatagban? Túl meleg a télikabát a pláza közepén? Csak bolyongsz a sorok között és semmit nem találsz szeretteidnek? Készíts egyedi karácsonyi dekorációkat és ajándékokat saját kezűleg 10 napon keresztül a Virág Benedek Házban!


A nagy rohanás közepette pihenj meg nálunk és éld át az alkotás örömét közösségben, és még egy pohár forró italra is vendégünk vagy!


A legenda úgy tartja, hogy a kintsugi technika akkor keletkezett, amikor Asikaga Josimasza, japán uralkodó eltörte a kedvenc kínai teáskannáját. Ezt visszaküldte Kínába, hogy javítsák meg, az edényt azonban csak fém kapcsokkal tudták újra összeilleszteni, ez pedig nem tetszett az uralkodónak. Ekkora a legenda szerint odaadta azt a szolgálójának, hogy vigye, és javíttassa meg, ahol tudja, de legyen szebb és értékesebb, mint volt. Egy kézműves a töréseket lakkal ragasztotta, és aranyporral fedte be: így született a kintsugi. 


A kintsugi magában hordozza a tökéletlenség szépségét, ahol a hibás dolgok nem számítanak csúnyának, vagy szégyenteljesnek, épp ellenkezőleg: kiemeli a törést, tiszteli és elfogadja a tárggyal együtt, és arra tanít, hogy az emberek is így tegyenek a saját életükben.

Ne hagyd ki ezt az alkotói utazást, ahol az ajándékok többek lesznek egyszerű tárgyaknál, és valódi szeretet üzenetekké válnak!

A foglalkozást tartja: Kollerits Eliza, pszichológus, művészetterapeuta


Részvételi díj: 6.500 Ft
Időpont: december 01. péntek 18:00
Helyszín: Virág Benedek Ház (1013 Budapest, Döbrentei utca 9.)

Rendezvényünkön kép- és hangfelvétel készülhet, melyet weboldalunkon és közösségi média felületeinken is felhasználhatunk!

Facebook esemény