Egyél durva dolgokat! – Különleges ételek nyomában…

Vedd meg most vacsorával egybekötött aktív főzőprogramot Katlan Tóninál!

A program időpontja: 2022. február 18., péntek 18.00-21.00

Helyszíne: Katlan Tóni Kultúrkonyha, Veresegyház Csokonai u 5/c.

A gasztronómia története ínségek és bő időszakok váltakozása. Gondoljunk a dekameron történeteire, vagy a háború sújtotta Olaszországra. Nem volt ez másképp Magyarországon sem. Ilyenkor nincs az az alapanyag, amire finnyásak lennénk. Sok ínség étel – mert finomnak bizonyult – bőség idején is az ételeink között maradt.

Sokszor hiedelmek is kapcsolódtak ezekhez az ételekhez. A kakashere potencianövelő volta például nem igazolható, mégis elmaradhatatlan étele a vidéki lakodalmaknak. Ahogy az agyvelőtől sem leszünk okosabbak, egyszerűen csak finom.

Lássuk, ki meri ezeket végigkóstolni! Cserébe elmeséljük a történetüket.

Programunkat úgy állítottuk össze, hogy a legnagyobb spektrumát mutassuk be az adott tematika ízeinek, miközben gazdag főzőprogramot biztosítsunk. Érkezéskor már ízletes előételekkel várunk és a házi limonádénk is végig, a program alatt elérhető számotokra.

A főzés során Novotny Antal, a Katlan Tóni KULTÚRKONYHA tulajdonosa, gasztro szakértő kalauzolja a vendégeket az étel elkészítésének rejtelmeiben. A főzés befejeztével, ha kell köretekkel kiegészítve az ételeket feltálaljuk. A program időtartama kb. 3 óra.

 

Ételallergiával élő vendégeink számára a menüket szívesen átalakítjuk. Forduljanak hozzánk bizalommal, jelezzétek igényeteket előre!

’Durva’ ételeink, melyet a (részben) közös főzést követően meg is kóstolhattok:

 

Velős pirítós

Hagymás vér

Békacomb

Kakastöke pörkölt

Sült pacal

 

Persze aki meglátogat minket, hogy mindezeket végig kóstolja, kevésbé hajmeresztő ételekből is választhat

 

Vendégváró falatok:

Szarvaskolbász és tepertő

Házi gomolya sajtok – fokhagymás, snidlinges

Sült zöldségtatár

Friss zöldsaláta

Káposztalevélen sült burgonyás cipó

 

Alkoholos italok – jóféle házi pálinkák – helyben vásárolhatóak (a jegy ára nem tartalmazza). Létszám: legfeljebb 25 fő. A worskhop és a vacsora a Malom emeleti rezdezvénytermében valósul meg. A rendezvényt az aktuális COVID előírások betartásával, a maximális biztonságra törekedve tartjuk meg

A program ára vacsorával és alkoholmentes italokkal : 12 500 Ft / fő, mely tartalmazza a főző program során feltálalt hideg falatok, majd a közösen elkészített főételekből álló menüsor árát, valamint a workshop-on való részvételt is.

A KATLAN ANTAL Éttermi és Vendéglátóipari Szolgáltató Kft. szervezésében megrendezésre kerülő eseményeken, előadásokon kép- és videofelvételek készülnek, és az azon résztvevő személyek hozzájárulnak az eseményen, előadáson fényképek, videofelvételek és hangfelvételek készítéséhez a KATLAN ANTAL Éttermi és Vendéglátóipari Szolgáltató Kft. és/vagy különböző sajtóorgánumok által, hozzájárulnak valamint ezek nyilvánosságra hozatalhoz, illetve sajtó részére történő továbbításhoz, felhasználásához.