Katáng koncert

2017. november 18.

Leskowsky Hangszergyűjtemény

Magyarország
6000
Kecskemét
Rákóczi út 15.

Kapunyitás: 10:00

Jegytípus Ár Vásárlás
elővételbenfelnőtt1.000 Ft
elővételbenGyermek (14 év alatt)750 FtA Leskowsky Hangszergyűjtemény szervezésében megvalósuló CsaK (Családi Koncertek) Neked koncertsorozat olyan gyerekeknek és szüleiknek szóló különleges zenés programokat mutat be, melyekkel ritkán találkozhat a kecskeméti közönség. 

A Katáng zenekar izgalmas utazásra hív az üveghegyen túlra, a mesebeli Héterdőbe. A megzenésített versekből szőtt történet során találkozhatunk az erdő apró és óriás, békés és félelmetes lakóival, felfedezhetjük csodás helyszíneit. A zenekar mesés hangszereken szólaltatja meg bensőséges dalait. A kelta hárfa légiessége békésen megfér a tangóharmonika harsányságával, az ír furulyák szárnyaló hangjával, a bőgő brummogásával, a portugál cinco zengésével, a különböző ütőhangszerek koppanásaival, dübörgésével.

https://www.youtube.com/watch?v=mZQ24FP0YR4

A zenekar tagjai:

Chilton Flóra – kelta hárfa
Kaczúr Csilla – harmonika, ír furulyák, ének
Farkas Péter – gitár, cinco, ének
Kas Bence – ütőhangszerek, ének
Misik Zoltán - bőgő

Gyerekversek magyar költők tollából – a zene szárnyán

A Katáng zenekar a gyerekeknek írt dalokon, megzenésített verseken keresztül kíván szólni az egész családhoz. Sajátos zenéjük a kelta, magyar, klezmer és balkán népzene hangulataiból merít és jeles magyar költők verseiből táplálkozik. Bensőséges hangulatú dalaikból mesék kerekednek ki, amelyek megmozgatják a gyerekek és a felnőttek fantáziáját. Ennek a világképnek fontos eleme a természet szeretete, az állatok, növények, a természeti jelenségek, így a folyók, források, erdők, mezők világa. 
Koncertjeiken sok izgalmas hangszert szólaltatnak meg, többek között kelta hárfát, ír furulyákat, tangóharmonikát, ukulelét, banjot és számos érdekes ütőhangszert.
A zenekar kiemelten fontosnak tartja, hogy a gyerekek és a felnőttek bevonásával, azaz a közönséggel közösen hozza létre a zenei élményt.

Az idén tíz esztendős zenekar megalakulása óta számos rangos helyen, többek között a Művészetek Palotájában, a Millenárison, a Budapesti Tavaszi Fesztiválon, a Nemzetközi Kaleidoszkóp Versfesztiválon, a Vidor Fesztiválon, a Nemzeti Színház színpadán, a Merlin Színházban, a Győri Nemzeti Színházban, a pécsi Zsolnay Negyedben, a Gyerekszigeten, a bécsi Magyar Követségen, a szlovákiai Borostyán Fesztiválon és számos iskolában, óvodában lépett fel.

Gyakori kérdések // Általános Szerződési Feltételek // Adatvédelmi Szabályzat // Kapcsolat

Simple fizetési tájékoztató

Barion

Programozás és szerver üzemeltetés wr.hu

Copyright © 2014-2017 TIXA