Várhatok még, George Gershwin a középpontban- Karosi Júlia quartet koncert

Gershwin világa hidat képez a klasszikus zene és a jazz között, s ebben a világban rendkívül otthonosan érzem magam.” – vallja Karosi Júlia énekesnő, aki Várhatok még címmel mutatja be Gershwin-estjét. Az ősbemutató a Zeneakadémián volt 2016. november 25-én, a 2017-es és 2018-as Gershwin-év egyfajta nyitányaként, az idén ugyanis 80 éve, hogy elhunyt a nagyszerű zeneszerző, 2018-ban pedig a születésének 120. évfordulóját ünnepeljük.

A koncert hangulata a Broadway show-k világát idézi, ugyanakkor a dalok Fenyvesi Márton új hangszerelésében és hangzásvilágukban egyediek, modernek, különlegesek. Akik jól ismerik az esten fölcsendülő Gershwin-dalokat, azok számára is tartogatnak ezek izgalmas meglepetéseket.     Az est során a legismertebb Gershwin-dallamok mellett (Summertime, The Man I Love, I got rhythm…) helyet kapnak kevésbé ismert, de annál izgalmasabb kompozíciók is (Fascinating Rhythm, Slap That Bass, He loves and she loves…), és még magyar nyelvű dalt is hallhat a közönség.

 

Karosi Júlia ének, Tálas Áron zongora,  Bögöthy Ádám nagybőgő, Varga Bendegúz dob,hangszerelés, zenei rendezés: Fenyvesi Márton

 

A koncert közönségét egy pohár köszöntő itallal fogadjuk a Bortársaság borkereskedés jóvoltából.