A Mindset Pécs Pszicho-Kávéháza november 28-án ismét megnyitja kapuit! Ezúttal a Nappaliból átmegyünk a Reggelibe, hogy következő vendégünket, dr. Szemelyácz Jánost még többen meghallgathassuk!

Aktuális témánk a szerhasználók családba, társadalomba való visszailleszkedése és annak nehézségei. A felépülés folyamatában a reszocializáció időszaka a legelhúzódóbb és talán legkevésbé látványos szakasz, ugyanakkor a józanodó valójában itt alakítja ki új életrendjét, életmódját, tanulja meg és gyakorolja be az ehhez szükséges készségeket. A felépülő személy és családja, környezete itt szembesül azzal, hogy a szermentesség még nem jelent józanságot, hogy a józan ember személyisége, működése, reakciói nem azonosak a korábbi átmeneti szermentes időszakokban látottakkal, amik fenntartásában pl. a bűntudatnak volt jelentős szerepe. Új nehézségek, új problémák jelennek meg, melyekkel korábban nem kellett foglalkozni. Ugyanakkor a környezet nem érti, hogy ezek miért nem mennek automatikusan − munka, kapcsolatok, örömszerzés, hobbi, pénz stb. − és nehezen fogadja el az ezekkel kapcsolatos megtorpanásokat, botlásokat.


Mi segít mégis a fejlődés pályáján maradni, mi a teendő krízisek kapcsán és mi valójában a józanság? Ezekről beszélgetünk!


Állandó kerekasztalunk tagjai:

Dr. Árkovits Amaryl, pszichiáter

Dr. Glózer Rita, média kutató

Sefcsik Tamás, pszichológus

Dr. Láng András, szakpszichológus


Mindenkit érintő téma, izgalmas előadás, konstruktív beszélgetés, valamint barátságos kávéházi hangulat várja a résztvevőket!