FB esemény

Tartalom:

Élt egyszer Arendelle királyságában két hercegnő, Anna és Elza. Egyik este, miután a dadájuk ágyba parancsolta őket, a gonosz Jégboszorkány beosont a szobájukba, hogy átkot bocsásson a testvérekre és ármánnyal megszerezze a koronát a fiának, Hansnak. Szerencsére a gyönyörűséges Trolltündér ott termett, hogy megvédje a hercegnőket, ám Elzát így sem tudta megóvni a varázslattól.

A lányok másnap reggel megörültek Elza képességének és a jégvarázslat segítségével heves játékba kezdtek. Egy elvétett varázslat megsebesítette Annát. A Trolltündér meg tudta gyógyítani, ám Elza annyira rettegett attól, hogy ismét árthat valakinek, hogy nem jött többé ki a szobájából.

Sok évvel később eljött az idő, hogy Elzát királynővé koronázzák. Anna annyira szomjazta már a társaságot, hogy a bálon az első fiatalemberbe beleszeretett, aki történetesen a bosszúszomjas Hans volt. Elza hallani sem akart a frigyükről, s a veszekedés hevében véletlenül újabb varázslatot követett el. A rettegő bálozók tekintetétől kísérve elbujdosott a hegyekbe, hogy ne árthasson többé senkinek, jeget és havat hagyva maga után.

Anna, Hansra bízta a királyságot és nővére után indult. Útközben megismerkedett Kristoffal, aki egy folyton éhes rénszarvassal járta a hegyeket. A barátságos Kristoff segített Annának, hogy megtalálja testvérét és velük ment Olaf, a hóember is. A Jégpalotába érve Anna és Elza egymás nyakába borultak, ám Elza továbbra sem akart visszatérni Arendelle-be és ezúttal jégvarázslata véletlenül szíven találta Annát. A sebesült lányt a trollokhoz vitték új barátai, ám most még a Trolltündér sem tudott rajta segíteni, csak az igaz szeretet törhette meg a varázst. Hanshoz siettek segítségért, aki azonban kimutatta a foga fehérjét, s a Jégboszorkánnyal együtt a trónra tört. Amikor Hans Elzára támadt, Anna utolsó erejével a kard elé ugrott és abban a pillanatban megfagyott. Elza zokogva ölelte jéggé fagyott húgát, aki azonban az igaz testvéri szeretettől, életre kelt. Arendelle népe boldogan ünnepelte a szeretet erejét és az újra éledő tavaszt.

 

Szereplők:

Elza:                      Molnár Hanna

Anna:                     Renge Lídia

Kristoff:                Gajárszky Márton

Hans:                     Csizmadia Tamás

Olaf a hóember: Tóth Luca

Sven a rénszarvas: Tóth Borbála

Troll tündér:         Cseh Lili

Gerda a dadus:    Renge Kinga

Ludwig a komornyik: Papp Zsófia

Ingrid a jégboszorkány: Renge Györgyi

Kicsi Elza:            Papp Veronika

Kicsi Anna:          Boross Luca

Kicsi Hans:          Sánta Lilien

 

Trollok:

Barna Fanni

Csermely Réka

Dudás Anna

Kovencz Lilla

Tóth Jázmin

Vinnay Dóra

 

Jégcsapok:

Bitskey Borbála

Deák Linda

Havas Anna

Nyári Zsófia

Ovád Fanni

Sipos Borbála

Zichy Anna

 

Hóemberek:

Ádám Bogi

Becker Borbála

Becker Julianna

Bertók Luca

Cseh Nóra

Józsa Sára

Nagy Boglárka

Sánta Lilien

 

Korcsolyázók:

Becker Julianna

Becker Luca

Boross Luca

Cseh Nóra

Grünfelder Kata

Hallgat Hanna

Sánta Lilien

Telek Dominika

 

 

 Zene:

Christophe Beck

Robert és Kristen Lopez

Robert Stoltz

Felix Bernard

Émile Waldteufel

 

Koreográfia:

Ékszer Balett

 

Maszkmesterek:

Kazi Balázs

Novák Angelika

 

Díszlet:

Hudatsek László

 

Fotó:

Batár Bea

 

www.ekszerbalett.eu