JAZZ festés, avagy az improvizáció mint a pszichéfestés eszköze. Nagy örömmel hirdetjük meg az Impro Painting JAZZfestés Workshopot, melyet szeptember 24-én tartunk 19 órai kezdettel a Szimpla Kert melletti Szimpla Teremben. 

Felejtsd el, hogy nem tudsz festeni. Nem kell tudni. Az alkotás eredeti funkcióit hozzuk vissza neked. Ez lehet egy élményfeldolgozás, önismereti út, vagy szabad örömfestés, esetleg stresszlevezető kidolgozás.

Nem tanítunk klasszikus technikákat, nem adunk szabályokat, saját magadat fedezed fel, amihez segítséget kapsz, hogyan is fogj bele. Mindenki, bármilyen alkatú, korú ember képes erre.

 

Azt szeretnénk, ha:

- elengednéd azt a megszokást, hogy alkotnia csak annak ér, aki tanulta, vagy akinek különleges tehetsége van;

- megengednéd magadnak, hogy az agyon tervezett, strukturált tempóból megérkezz a jelenedbe;

- megtapasztalnád a racionális szándék nélküli mozdulatok erejét és vizuális élményét;

- nem értékelnéd és bélyegeznéd meg, hogyan bánsz az anyaggal, festékkel, csak találkoznál önmagaddal. 

A korábbi workshopok képeiből itt tudsz szemezgetni: https://bit.ly/2mo6gTH

 

Miről szól a workshop?

- Bátran festékezhetsz, fröcskölhetsz, kísérletezhetsz, itt nem kell vigyázni! Hozz játszós ruhát, cipőt, amit agyon festékezhetsz! De ha igényled, még jópofa védőruhát is biztosítunk neked!

- Felnőtt játék, szabad alkotás, szándék nélküli mozzanatok gerjesztése, lelki improvizáció, amit az ösztönös zene katalizál. Nem az számít, hogy néz ki amit csinálsz, hanem hogy mit érzel, mit élsz át a folyamat közben. Ezáltal meg tudsz érkezni a saját jelenedbe, fókuszodba, tudatosságodba. Ha elmerülsz az elvárások nélküli állapotba, akkor egy aktív, intenzív, de meditatív érzetbe kapcsolhatod magadat. 

Két funkciója van a workshopnak. Egyrészt egy szórakoztatójellegű extrém élményworkshopnak is definiálható. Másrészt igen mély önismereti jellegű tapasztalatokat szerezhetsz. Improvizáció mint a pszichéfestés eszköze

 

Mi történik, hogyan kell felkészülni?

- Biztosítunk neked helyszínt, partyhangos zenét, sokféle felületválasztási lehetőséget, eszközöket, technikai és tematikai segítséget, több mint 24 különböző színű festékből válogathatsz kedvedre (amiket haza is tudsz vinni), welcome drinket, és ha kell védőruhát, védőszemüveget, kesztyűt, lábzsákot (de ajánljuk a maximális kényelemért a saját ruhát és cipőt.)

- Kapsz technikai támpontokat, lelki felkészítést, majd spontánul, az itt és most vetületeként festesz, és hagyod, hogy közben meglepetések érjenek.

- Semmilyen művészeti előképzettség nem szükséges, nem az esztétikus, mások által tökéletesnek vélt produktum a cél. Itt nyugodtan koszolhatsz, a cél az, felfedezd az anyagokat és önmagadban tegyél közben egy utazást.

- Gondosan előkészített és lealapozott, keretezett kemény fa alapanyagú nagy felületekre festünk, amiken az alkotásodat száradás után haza is viheted. Sokféle arányú, méretű felületet választhatsz, a legkisebb 75X75 cm, a legnagyobb 120X140cm.

- Folyamatosan újítunk, vannak neonfestékek, teljesen egyedi kereteket rendelhetsz, és még sok minden más! Részletekért böngészd FB oldalunkat! :)

 

Árak és jelentkezés

A részvételi díj 16 500 forint, amiben benne van a védőruha, szemüveg, lábzsák, gumikesztyű, 10 dl festék, amiket kis üvegekben akár haza is vihetsz, welcome drink, csini IP papírtáska, festéshez szükséges minden eszköz használata. 

A belépőjegyen felül a helyszínen kiválasztott egyedi felületed kiegészítődíját kell még kifizetned. Lehetőséged van részletfizetésre is, ehhez válaszd az Első részlet jegytípust, így a fennmaradó részt elég a helyszínen befizetned.

A felületeknek egyedi áraik vannak (árkategóriák 5500-9500 Ft között). Különböző méretű felületek vannak, ezekről itt olvashatsz.

 

Bármilyen kérdésed van írj bátran az impropainting@humanpraxis.hu-ra.

➽ FACEBOOK EVENT
https://www.facebook.com/events/1913946615568830/

➽ INFO

https://www.facebook.com/impropainting/

https://www.instagram.com/impropainting_hu/