Intuitív döntések, avagy a hülyeség pszichológiája

Időpont: 2017. május 2. kedd, 18:15 
Helyszín: H13 Diák- és Vállalkozásfejlesztési Központ
Cím: 1085 Budapest, Horánszky u. 13.

"A világon két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség. Bár az elsőben nem vagyok biztos." /Albert Einstein/

Korunk egyik feszítő kérdése, hogy ’Hogyan tudnak okos emberek annyi hülyeséget csinálni?’ A tudomány sokáig abban a hiszemben élt, hogy minél intelligensebb egy személy, minél magasabb az IQ-ja, annál inkább elvárhatjuk, hogy intelligensen fog viselkedni. A közgazdaságtan klasszikus alapelve szerint pedig mindenki profitmaximalizáló, mindenki a magának legnagyobb hasznot húzó opciót választja. 

Választásainkat azonban gyakran az intuíciónkra bízzuk és bár ez gyakran hasznos, pszichológiai kutatásokból már azt is tudjuk, hogy az intuíció irracionalitásaink forrása is. A kutatások eredményeként mára ez az irracionalitás bejósolható, ismerjük, hogy mely helyzetekben visznek minket félre a megérzéseink.

Előadónk, Dr. Aczél Balázs kísérleti pszichológus kutatócsapata a világon elsőként tárta fel, hogy mi az, amit az emberek hülyeségnek találnak és, hogy mit is jelent a "hülyeség". Előadásában az intuíció és a hülyeség kapcsolatáról fogok beszélni, arról, hogy hogyan vesz részt mindennapjainkban az intuíció, mikor hozunk szisztematikusan téves döntéseket és hogyan kerülhetjük el ezeket.  


Belépő: 1490 Ft

A rendezvényre nincs regisztráció, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik!
Be Smart Klub ... és kitárul a világ!