THIRD PLANET: LEMEZBEMUTATÓ
VENDÉG: YEWO I THE SWAMP CREATURES

• 2020. október 16., péntek
• Helyszín: Instant (1073 Budapest, Akácfa u. 51.)
• Kapunyitás: 19:00


Third Planet
A Third Planet tagjai 2018 májusában találkoztak először, a közös munka pedig július elejétől kezdődött meg. Ennek eredményeképpen októberben már bemutatásra is került egy saját dalokból álló koncertképes repertoár.
Az első EP 2018 októberében került rögzítésre, majd 2019 februárjában debütált egy neves post rock Youtube-csatornán (WherePostRockDwells).
2019 szeptemberében jelent meg a zenekar első Live Session videója Where The Life Begins címmel, mely élőben került rögzítésre a Soundcam stúdióban, majd novemberben az első klip is elkészült a Raingame című dalhoz Túri Bálint Márk rendezésében.
A zenekar 2019 decemberében bekerült a Hangfoglaló 2020-as zenekarai közé.
A cél, hogy olyan zenét hozzanak létre, amely képes a lehető legtöbb ember számára élményt nyújtani, miközben értékes és kliséktől mentes marad.
Lemezmegjelenés 2020.10.09.!

The Swamp Creatures
A pszichedelikus mocsárrock hazai képviselőiként tevékenykednek immáron harmadik éve, a mocsár magával ragadó hangulatát jónéhány budapesti klubba és kisebb fesztiválra is elvitték az előző években. Feltett szándékuk az igét tovább terjeszteni, és minél több lelket megnyerni a mocsár és a pszichedelikus zenék világának.
Insights című bemutatkozó kislemezük 2018 nyarán jelent meg, megtalálhatjátok a nagyobb streaming oldalakon és a bandcampen.

YEWO
A már jó pár éve tartó vintage és retro hullám ellenére, a 60-as, 70-es és 80-as évek időszaka még mindig tele van olyan feltérképezetlen zenei elemekkel, amikhez hatalmas élvezet visszanyúlni. Ezeket megspékelve modern dallamokkal, beatekkel és hangzásokkal, beletéve saját gondolatainkat és mondanivalónkat szeretnénk megmutatni, hogy mi jön belőlünk.
YEWO egy képzeletbeli várost szimbolizál, ahova mindenkit szeretettel várunk, aki szabadságra, illetve gondtalanságra vágyik és szeretne kicsit elszökni a mindennapokból!
A zenekar mostani formáját 2020 tavaszán nyerte el, pont a kijárási korlátozások idejére. A Rustic Shadesből ismert Siposhegyi Zsolt és a számos projektben résztvevő Takáts Máté (teljesség igénye nélkül: Hungarian Rhapsody, Doors Emlékzenekar) már régóta tervezgették egy közös banda megalapítását. Csatlakozott hozzájuk Rózsa Zoltán (Evencare, Break to Chill) basszusgitáron, és Kalmár Botond (Vulgar Sun) billentyűn. Rettentő sok dal és szöveg született, majd ezeket elkezdték felvenni. A stúdiózások idején több dal is úgy nyerte el végső formáját, hogy a zenekari felállás még nem volt végleges. Máté és Zsolt színészként ismerték Plaszkó Bencét a Marble Mistből, akivel már szintén terveztek korábban közös projektet, de az csak most jött össze a YEWO keretein belül. Bence pedig hozta magával zenekartársát Faragó-Kádár Antalt (Tony), aki örömmel ült be a dobok mögé.
A karantén által felszabadult időnek köszönhetően a próbák helyett szeretnénk az eddigi dalok megjelentetésére koncentrálni, így az elkövetkezendő időszakban több számot is meg fogunk nektek mutatni. Ahogy pedig vége ennek a kényszerpihenős etapnak, élőben is eljátszunk nektek mindent amit eddig írtunk egy hatalmas buli keretein belül, ahol búcsút intünk ennek az otthonülős időszaknak!

BELÉPÉSI INFORMÁCIÓK:
A részvétel 10 és 18 éves kor közötti látogatóink részére megváltott jeggyel és jeggyel rendelkező szülő kíséretében, 10 éven aluliak részére jegy megváltása nélkül, jeggyel rendelkező szülő kíséretében lehetséges.

A műsorváltozás jogát fenntartjuk!