Október 24-én 15.30-kor harmadik alkalommal lesz vadiúj helyszínen, az Outsider Studioban a következő Impro Painting workshop. 

Ez nem egy mainstream festő workshop, ahol híres festők képeit másoljuk vagy technikákat tanítunk. Itt nem szükséges rajztudás vagy művészi tehetség.

Mi is ez az egész? 

Underground alkotóműhelyeinken jelen vannak az absztrakt expresszionizmus, gesztusfestészet, akciófestészet tendenciái és művészetterápiás elemek is. Grandiózus méretű felületeket választhatsz az alkotáshoz. Az improvizációs festést egy tudatosan felépített és formált zenei összeállítás támogatja, ami a mostani műhelymunkán törzsi/tribal ambient zene lesz.

A workshop első részének szerepe, hogy a résztvevőket segítse saját aktualitásukhoz, érzéseseikhez való hozzáférésben. A természet jelenségeit, szimbólumait és törvényszerűségeit is meghívjuk az önmagunkhoz való kapcsolódáshoz. Ránézünk arra, ami egyénileg időszerű az érzelmekben, személyes témákban. Ez a festés előtti előjáték segít megfogalmazni és valóban átélni az érzéseket, életre kelti a kreativitást és az imaginációs képességet - felkészítenek az improvizációs festésre. A csoportban az értő figyelem és az egyediség tiszteletben tartása alapvető keret.

A festés folyamata már egy nonverbális, egyéni munka. Ezt követően a lezáró, megosztó blokk is rendkívül lényeges, ahol az asszociációk is szerepet kapnak. 

A szabad alkotás újrafelfedezését élheted át a workshopon. Missziónk közé tartozik, hogy megtapasztald, a művészet (ön)kommunikációs csatornájának alkalmazása nem különleges kiváltság, hanem mindenki számára elérhető eszköz. Nem kell kiemelkedő tehetség hozzá. Az alkotás által megélhető élményeket, átalakulást, újrarendeződést konstruktív megtapasztalni, beépíteni eszköztárunkba. Ennek a dinamikának elsősorban a transzformáló, szublimáló, önkifejező funkciója dominál a workshopon, ami sokat lendít az önismereti úton lévő életfeladatok elakadásain, krízishelyzetekben. Személyes, modern rituálé lehetősége rejlik az alkotási élmények átélésében. Ez lehet egyéni megéléstől függően konkrét élményfeldolgozás, mély önismereti utazás, blokk oldása vagy kötetlen örömfestés, esetleg stresszlevezető kidolgozás. Ez a felnőtt játék végtelenül egyedi, archaikus elemekkel operáló lelki-testi improvizáció, amit az ösztönös, mély zene katalizál. Ezáltal meg tudsz érkezni egy másik tudatállapotba, tudatosságba. Az elvárások nélküli helyzetben egy aktív, intenzív, de meditatív érzetbe kapcsolhatod magadat. Nem adunk szabályokat, csak kereteket, és biztonságos teret, támogatást, hogy mindezt saját magad fedezd fel. Mindenki, bármilyen lelki alkatú, korú ember képes erre. Nem az számít, hogyan néz ki amit csinálsz, hanem hogy mit élsz át a folyamat közben. Az esztétikai kritériumokat elengedjük. A tematika, a technika szakmai része 15 év szakmai tudása, tanulmányai és tapasztalata alapján lett összeállítva.

A workshopon:

- megengedheted magadnak, hogy az agyon tervezett, strukturált tempóból megérkezz a jelenedbe;
- megtapasztalhatod a racionális szándék nélküli mozdulatok erejét és vizuális élményét;
- Ítélkezés és megbélyegzés nélkül kísérletezhetsz szabadon az anyaggal, festékkel, hogy találkozhass önmagaddal.
- biztosítjuk a helyszínt, ahol bátran festékezhetsz, fröcskölhetsz számtalan eszközzel, itt nem kell vigyázni. Hozz játszós ruhát, cipőt, amit agyon festékezhetsz! De ha igényled, még jópofa védőruhát is biztosítunk neked! 
- több mint 24 különböző színű festékből válogathatsz kedvedre.

A korábbi workshopok képeiből itt tudsz szemezgetni. Visszajelzésekről olvashatsz FB oldalunkon, vagy itt.

Árak és jelentkezés

A költségek 2 részre oszlanak:

1. Belépőjegy, amit előre szükséges váltani, 16.500 Ft (early bird 13.900). Biztosítjuk a védőruha, szemüveg, lábzsák, gumikesztyű használatát, min. 10 dl szabadon választott festéket, welcome drinket, csini IP papírtáskát, festéshez szükséges minden eszköz használatát, no meg a lényeget: magát az önismereti, alkotó élményt. A workshop után egyéni konzultációra is lehetőség nyílik, valamint az élményt megörökítő fotókat is megkapjátok. 

2. A festőfelületed ára (méretfüggő az árazásuk), amit a HELYSZÍNEN tudsz kiválasztani és megvenni.  Gondosan előkészített, csiszolt és alapozott, kemény fa alapanyagú, nagy felületekre festünk, amiken az alkotásodat száradás után haza is viheted. Sokféle arányú, méretű felület közül választhatsz, a legkisebb 75X75 cm, a legnagyobb 120X140cm. Egyedi áraik vannak, az árkategóriák 5500-9500 Ft között mozognak. Bővebben itt.

Fontos! Ha bármilyen okból nem tudsz eljönni az eseményre, amire a jegyed szól, nem tudjuk áttenni más alkalomra a jegyedet (kivétel ld. később). A workhopjaink nem lennének kivitelezhetőek, ha a jegyek nem adott alkalomra szólnának, és csúsztatni lehetne őket következő időpontokra. 

Ha jelzel nekünk e-mailben, hogy nem tudsz jelen lenni, kiposztoljuk a megüresedett helyet, illetve ha vannak a várólistán, nekik szólunk - ezzel tudjuk segíteni, hogy esetleg ne vesszen el a jegyed. Amennyiben van jelentkező a lemondott helyre, kizárólag akkor lejárható/beváltható egy másik alkalomra a jegy. Természetesen a jelenlegi helyzetben kivételt képez a fentiek alól, ha olyan járványügyi helyzeted alakult ki, hogy az alapján nem tudsz közösségbe menni. Ebben az esetben kérlek jelezd nekünk a problémát mihamarabb, és egy későbbi időpontra tudjuk átírni a jegyedet, 3 hónapon belül, vagy el is adhatod, át is ruházhatod.

A workshopon a maszk használata kötelező.

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/2749740355299212

Bármilyen kérdésed van, jelezd Facebook oldalunkon üzenetben, vagy írj az impropainting@humanpraxis.hu-ra!

Ha nem jó ez az időpont, de szeretnél értesítést kapni a friss workshopokról, akkor írj a fenti mail címre!

Nagyon várunk! :)

További infok: humanpraxis.hu/impropainting