According to the Act XIII of 2022 on the "Itemized Tax on Small Businesses" (KATA) introduced on 18 July 2022, we can only issue invoices for this event to individuals.

Kérlek, olvasd el a workshop szemléletét, módszerét, és abban az esetben ajándékozd meg kiszemeltedet ezzel az élménnyel, ha úgy érzed, neki való, nem állnak tőle távol az olvasottak, vagy szívesen megnyílna erre a lehetőségre.

Amennyiben felület nélküli, normál belépőjegyet választasz, a helyszínen kiválasztott felületét majd az ajándékozott fogja megvásárolni. Külön egyeztetéssel (impropainting@humanpraxis.hu) megoldható az utólagos utalás is, ha azt is te szeretnéd állni. 

E-mailben küldjük majd el a frissen meghirdetett workshopok időpontjait az ajándékozott számára, hogy időben tudjon foglalni helyet a csoportok telítődése előtt. Ehhez szükségünk van az elérhetőségére, amit a jegyvásárlás folyamán elkérünk.

Az újranyitás után 6 hónapig érvényes a jegy.

 

 Mi is ez az egész? 

Az underground alkotóműhelyen jelen vannak az absztrakt expresszionizmus, gesztusfestészet, akciófestészet tendenciái, de művészetterápiás elemek is. Az improvizációs festést mindig egy tudatosan felépített és formált zenei összeállítás támogatja.

A workshop első részének szerepe, hogy segítsen a saját aktualitáshoz, érzésekhez való hozzáférésben. A természet jelenségeit, szimbólumait és törvényszerűségeit meghívjuk az önmagunkhoz való kapcsolódáshoz. Ránézünk arra, ami egyénileg időszerű az érzelmekben, személyes témákban. Ez a festés előtti előjáték segít megfogalmazni és valóban átélni az érzéseket, életre kelti a kreativitást és az imaginációs képességet – felkészít az improvizációs festésre. A csoportban az értő figyelem és az egyediség tiszteletben tartása alapvető keret.

A festés folyamata már egy nonverbális, egyéni munka. Ezt követően a lezáró, megosztó blokk is rendkívül lényeges, ahol az asszociációk is szerepet kapnak. 

A szabad alkotás újrafelfedezését élheted át a workshopon. Misszióm közé tartozik, hogy megtapasztald, a művészet (ön)kommunikációs csatornájának alkalmazása nem különleges kiváltság, hanem mindenki számára elérhető eszköz. Nem kell kiemelkedő tehetség hozzá. A cél az alkotás által megélhető élményeket, átalakulást, újrarendeződést konstruktívan megtapasztalni, beépíteni eszköztárunkba. Ennek a dinamikának elsősorban a transzformáló, szublimáló, önkifejező funkciója dominál a workshopon, ami sokat lendít az önismereti úton lévő életfeladatok elakadásain, krízishelyzetekben. Személyes, modern rituálé lehetősége rejlik az alkotási élmények átélésében. Ez lehet egyéni megéléstől függően konkrét élményfeldolgozás, mély önismereti utazás, blokk oldása vagy kötetlen örömfestés, esetleg stresszlevezető kidolgozás. Ez a felnőtt játék végtelenül egyedi, archaikus elemekkel operáló lelki-testi improvizáció, amit az ösztönös, mély zene katalizál. Ezáltal meg tudsz érkezni egy másik tudatállapotba, tudatosságba. Az elvárások nélküli helyzetben egy aktív, intenzív, de meditatív érzetbe kapcsolhatod magadat. Nem adunk szabályokat, csak kereteket, és biztonságos teret, támogatást, hogy mindezt saját magad fedezd fel. Mindenki, bármilyen lelki alkatú, korú ember képes erre. Nem az számít, hogyan néz ki, amit csinálsz, hanem hogy mit élsz át a folyamat közben. Az esztétikai kritériumokat elengedjük. A tematika, a technika szakmai része 15 év szakmai tudása, tanulmányai és tapasztalata alapján lett összeállítva.

A workshopon:

- megengedheted magadnak, hogy az agyontervezett, strukturált tempóból megérkezz a jelenedbe;
- megtapasztalhatod a racionális szándék nélküli mozdulatok erejét és vizuális élményét;
- ítélkezés és megbélyegzés nélkül kísérletezhetsz szabadon az anyaggal, festékkel, hogy találkozhass önmagaddal;
- biztosítjuk a helyszínt, ahol bátran festékezhetsz, fröcskölhetsz számtalan eszközzel, itt nem kell vigyázni. Hozz játszós ruhát, cipőt, amit agyonfestékezhetsz! De ha igényled, még jópofa védőruhát is biztosítunk neked! 
- több mint 22 különböző színű festékből válogathatsz kedvedre.

A korábbi workshopok képeiből itt tudsz szemezgetni. Visszajelzésekről olvashatsz FB oldalunkon, vagy itt.

Miután kiválasztotta a résztvevő a neki megfelelő workshop időpontot, onnantól kezdve arra az alkalomra szól a jegy. Fontos! Ha bármilyen okból nem tud eljönni az eseményre, amire majd a helyét foglalja, nem tudjuk áttenni más alkalomra a jegyet. 

Árak és jelentkezés

- A belépőjegy 16.500 Ft (felület nélkül), 24.900 Ft (bármekkora méretű, alakú felülettel). Biztosítva van: összefestékezhető környezet, védőruha és -szemüveg, lábzsák, gumikesztyű, szabadon választható festékek, IP papírtáska, festéshez szükséges minden eszköz használata, minőségi zene és hangtechnika, meg persze a lényeg: az önismereti, alkotó és csoport élmény. A workshopot megörökítő fotókat is megkapjátok. 

-  Gondosan előkészített, csiszolt és alapozott, kemény fa alapanyagú, nagy felületekre festünk, amiken az alkotásodat száradás után haza is viheted. Sokféle arányú, méretű felület közül választhatsz, a legkisebb 75X75 cm, a legnagyobb 120X140cm. Egyedi áraik vannak, az árkategóriák 6000-10000 Ft között mozognak. Bővebben itt.

Bármilyen kérdésed van, jelezd Facebook oldalunkon üzenetben, vagy írj az impropainting@humanpraxis.hu-ra!

Várunk szeretettel! :)

INFO

https://www.facebook.com/impropainting/

https://www.instagram.com/impropainting_hu/