50. Hortobágyi Lovasnapok

2016. Július 8-10.
Hortobágy - Mátai Ménes

Tiszteletben tartja a múlt értékeit, mégis a jövőbe mutat...

Az 50. Lovasnapok alkalmával nem csak a lovak vágtatásától dübörög a puszta. Egy biztos, ilyet még nem láttak mióta lapos a Hortobágy!

A fél évszázados rendezvény történelme során, idén minden eddiginél gazdagabb programkínálattal várjuk az érdeklődőket. Az 50. Hortobágyi Lovasnapok hagyományos programjait, magával ragadó hangulatát, fantasztikus koncertekkel és gyermek lovas faluval gazdagítjuk. 

Zene, zene, zene…

A nagyszínpad sztárvendégei az árulkodó nevű, eredeti Kelet- európai cimbalom Rock’n’Roll-t megszólaltató Cimbaliband, a népszerű Szabó Balázs bandája,  az utánozhatatlan hangulatot csak fokozni képes (2016-ban A DAL döntős) Parno Graszt, az egyik legismertebb hazai előadő Rúzsa Magdi, illetve a hallgatókat fantasztikus zenei utazásra repítő Kerekes Band.

Jókedv, móka, kacagás!

Kiemelt figyelmet szentelve a gyermekeknek és családoknak, létrehoztuk A Gyermek Lovas falut, amely garantált siker az aktív kikapcsolódáshoz. 

A gyermek színpad látogatói sem maradnak zenei élmények nélkül, ahol a talpalávalót az Apacuka, Iszkiri és Szeredás együttesek szolgáltatják.

A koncerteken túl a kicsket táncház, népi játszótér, óriás szalmavár, népi Olimpia, lovaglás, magyar népmese sátor, utcaszínház, gólyalábas bemutatók, természetismereti játékok, népi hangszerbemutató, és kézművesfoglalkozások várják.

Sport

Lovasnap lovassportok nélkül mit sem ér! Idén is az ország legjobb versenyzőinek részvételével élesztjük ujjá a legendás Hortobágyi ugró Derbyt, az izgalmas szimultán fogathajtó, és díjlovagló versenyeket. Illetve az egyre népszerűbb western lovaglás szerelmesei sem maradnak látnivaló nélkül, hiszen az Európai kupasorozat legrangosabb versenyének lehetnek szemtanúi, ahol a kontinens legeredményesebb western lovasai mérik össze tudásukat. Az Országos Gyermek Lovasverseny sorozat keretein belül, az utánpótlás korú lovasok ügyességi versenyein szurkolhatunk a feltörekvő generációnak.

Kultúra és Hagyomány

A Hortobágyi Lovasnapok legfőbb célja a pásztorkultúra múltjának és jelenének, a Mátai Ménes lótenyésztő munkájának megismertetése és népszerűsítése. Ennek elengedhetetlen részét képzi a hortobágyi csikósok bemutatója, a népies fogatok, a felbecsülhetetlen értékű 100 esztendős landauer hintó, és a 200 éve kitenyésztett  Nóniusz lófajta bemutatása.

Törekvésünk továbbá az is, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítsunk régiónk kisebb és nagyobb települései számára, ezáltal ismertetve meg a nagyközönséget értékeikkel, hagyományaikkal. 

Belépőjegyek

Bérlet (2 napos):
Felnőtt - elővételben 2800 Ft, helyszínen 4000 Ft
Gyermek (10-14 év) - elővételben 1400 Ft, helyszínen 2000 Ft

Szombat (napijegy):
Felnőtt - elővételben 2200 Ft, helyszínen 3000 Ft
Gyermek (10-14 év) - elővételben 1100 Ft, helyszínen 1500 Ft

Vasárnap (napijegy):
Felnőtt - elővételben 1400 Ft, helyszínen 2000 Ft
Gyermek (10-14 év) - elővételben  700 Ft, helyszínen  1000 Ft

(a pénteki nap és 10 éves korig ingyenes)