Földközelben a világűr – avagy, hogyan változtatja meg mindennapi életünket az űrkutatás

Időpont: 2017. február 27. hétfő, 18:15 
Helyszín: H13 Diák- és Vállalkozásfejlesztési Központ
Cím: 1085 Budapest, Horánszky u. 13.

Földünk egy csodálatos kék bolygó – ezt tanúsítják világűrben járt nagyköveteink személyes beszámolói és a különböző műholdak segítségével készülő felvételek is. A Szputnyik-1 volt az első űreszköz, amely Föld körüli pályára állt, és azóta az űrtechnológia fejlődése töretlen. Az űrhajósok új határokat hódítottak meg, 2000 óta pedig – a Nemzetközi Űrállomásnak köszönhetően – állandó az emberes jelenlét az űrben. 

De az űrkutatás és az űrtevékenység nem csak néhány nagy ország költséges játékszere, hanem Földön töltött mindennapjaink szerves része lett. Használjuk navigációhoz, a távközlésben, időjárás előrejelzéséhez vagy éppen annak becslésére, mennyi termésünk lesz. Sőt, mindezen túl számos olyan technológiát kínál, amelyeket űrbeli környezetre fejlesztettek ki, és szép lassan megjelentek földi alkalmazásokban is.

A látványos képekkel illusztrált előadásban mindannyian közelebb kerülünk a világűrhöz. Szó lesz az űrtevékenység sokszínűségéről és hétköznapi hasznáról, kitekintéssel a magyar szakemberek nemzetközi közreműködésére és arra is, milyen lehetőségek állnak rendelkezésre az űrkutatás iránt érdeklődők számára.

Előadónk: Dr. Bacsárdi László intézetigazgató, egyetemi docens, NymE SKK Informatikai és Gazdasági Intézet főtitkár, Magyar Asztronautikai Társaság az ENSZ támogatásával működő Space Generation Advisory Council nemzetközi vezetőségének tagja. 

Belépő: 1490 Ft

A rendezvényre nincs regisztráció, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik!

A Be Smart Klubnál fontosnak tarjuk a környezettudatosságot, ezért titeket is erre buzdítunk! Azért, hogy minél kevesebb papírt használjunk el feleslegesen, a jegyeiteket nem szükséges kinyomatni, elég ha telefonon bemutatod az előadás előtt! 

Be Smart Klub ... és kitárul a világ!