Hobo
2019. július 17. (szerda) 19.30 óra
Hegykő, szabadtéri színpad

Belépőjegy: 3 200 Ft
Elővételben: 2 240 Ft


„A zene szült engem s a nemzedékem.
A zene az utolsó menedékem.”

(Hobo)

„Hobo színész, zenész és költő, egy kicsit bohóc és népművelő is, a Medve, aki nem kategorizálható, és ő maga sem tűri az ilyen vagy olyan dobozolást. {…} A Rolling Stones, François Villon, József Attila, Ady Endre, Vlagyimir Viszockij és Allen Ginsberg felkent apostola.”

(Németh Róbert – hvg.hu)

„Az ötlet a semmiből csapott le rám. Jimi Hendrix világhírre juttatott egy féltékenységi gyilkosságról szóló néger bluest, a Hey Joe-t, amit én negyven éve lefordítottam, és azóta is játszom. Valamiért eszembe jutott, hogy ha nekem amerikai nevem van, azaz a "Hobo", akkor a "Joe" is lehet magyar, és együltő helyemben leírtam a gyilkos élettörténetének vázlatát.”

(Földes László Hobo)

Hobo új (dupla) albuma a Hé, Magyar Joe az amerikai bluesklasszikusból ismert hírhedt fickó történetét helyezi magyar környezetbe. A Vadászathoz vagy a Circus Hungaricushoz hasonlóan összefüggő mű, amely Magyar József (Joe) villamosvezető szomorú történetét mondja el dalokban. 

A koncerten „kivonatot” hallhatunk a lemezből, de természetesen a mindenki által várt, klasszikus Hobo nóták is felcsendülnek.


Közreműködik: 

Hobo – ének
Gál István - dob, ütőhangszerek
Igali Csanád - zongora, orgona
Kiss Zoltán - gitárok, ukulele
Pengő Csaba - nagybőgő, basszus