2020. április utolsó hétvégéjén már 18. alkalommal rendezi meg a Herényi Kulturális és Sportegyesület a Herényi Virágutat, mely Magyarországon egyedülálló módon - közel egy négyzetkilométeren elhelyezkedő - mintegy 30 helyi virág és dísznövény kertészet és vállalkozás bemutatkozása és vására. A program célja az itt élő illetve itt tevékenykedő kertészeknek bemutatkozási és értékesítési lehetőség a nagyközönség előtt; a rendezvény, mint idegenforgalmi látványosság megismertetése mind szélesebb körben, határon innen és túl, valamint a környezeti és kertkultúra emelése, a virágosítás népszerűsítése és egy kellemes szabadidős, kulturális program biztosítása a látogatók részére.

A rendezvény különlegessége, hogy Szombathely herényi - kámoni városrészében - mely terület 1950-ig önálló kisközségként működött - a kiállító és portékáit kínáló kertészek többsége egy összefüggő útvonalon illetve közvetlen közelében lakik vagy a telephelye van itt, tehát mindenképpen kötődik ehhez a területhez. Maga a Virágút is ezt a természetes útvonalat követi: a Bertalanffy utcától, majd a Hóvirág és Tulipán utcán valamint a Csók István utcán keresztül jutunk el a Béke térig, a rendezvényt szervező és koordináló szervezet a Herényi Kulturális és Sportegyesület székháza a Herényiek Háza található.

A virágúton résztvevők körében megtalálhatók az egynyáriakkal, kétnyáriakkal, balkon növényekkel, évelőkkel, fenyőfélékkel, szobai cserepes növényekkel, bonsaival, díszcserjékkel, díszfákkal, vágott virággal, oltványokkal, szoliter díszcserjékkel és egyéb dísznövényekkel, foglalkozó kertészetek.

Külön érdekessége a területnek, hogy itt helyezkedik el az 1891-ben alapított európai hírű Kámoni Arborétum is, mintegy huszonöt hektáron.