HAKUMBA 


 A Hakumba szentesi gyökerű, három éve Budapesten működő zenészkollektíva. Zenéjük világzenével ötvözött jazz, afrobeat és blues egyvelege, amelyet gitárok, billentyű, ének, ütőhangszerek, és egy ötfős fúvósszekció szólaltat meg. Éveken át kizárólag az élőzenei hangzást helyezték előtérbe, rengeteg vidéki és fővárosi klub és fesztivál rendszeres fellépőiként terjesztették az igét. 2022 decemberében vették fel elsőn agylemezüket, (Véletlen volt, nem direkt), amelyet 2023-ban 2 single, és egy EP követett, augusztusban pedig legfrissebb afrobeat lemezük érkezése várható. 

 

HAZTET COLLECTIVE


A Sydney-ei származású Haztet Collective első európai turnéján Szentendrét is útba ejti, hogy elbűvölje a hazai közönséget különleges szerzeményeivel. A kollektíva tagjai a Sydney Jazz Konzervatóriumban végeztek, zenéjüket nagyban inspirálta Mulatu Astatke, Kamaal Williams, Pharoah Sanders és John Coltrane. Instrumentális szerzeményeikben ötvözik a trad-jazz hagyományait saját újító ötleteikkel és rengeteg improvizációval. 


 20:00 Haztet Collective 

 21:00 Hakumba 


 Belépő: 3000 Ft 


 A koncert rossz idő esetén is a kertben kerül megrendezésre. A rendezvény az NKA Hangfoglaló Könnyűzenei Támogató Program támogatásával valósul meg.