„Sok stílus fér meg bennem békésen, és szívesen próbálom ki magam több műfajban, de inkább úgy mondanám, hogy beillesztem a saját zenei világomba vagy stílusomba ezeket a dalokat.”

(Hajdú Klára – fidelio.hu)

 

Hajdu Klára a hazai jazz élet kiemelkedő énekes-dalszerzője. A MagyarJazz kritikusokból álló szerkesztői és a Jazzma.hu olvasói 2021-ben is az év énekesnőjének választották. Fellépett már Európa és USA számos nagyvárosának klubjaiban és fesztiváljain. Közel egy évtizedig énekelt a népszerű, kétszeres Fonogram-díjas és aranylemezes Balázs Elemér Grouppal. Saját quartetje 14 éve a jazz műfaj elismert zenekara. Eddig három lemezük jelent meg, melyeket mind a szakma, mind a közönség rajongó elismeréssel fogadott. Dalaikat a magyar jazz csatornák mellett már holland, német és szlovén országos rádiók is műsorukra tűzték. Minden eddigi albumuk elérhető a japán lemezboltok polcain.

 

A koncerten az idén áprilisban megjelent „Fúvom az énekem” című új lemezüket mutatják be, amelyen Klára kedvenc magyar népdalai hallhatóak a quartettől megszokott hangzásban és hangszerelésben. A zenekar vendége ezúttal a Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas klarinétos, szaxofonos, Borbély Mihály.

 

Közreműködik:

Hajdu Klára - ének

Cseke Gábor - zongora

Soós Márton - nagybőgő

Richter Ambrus - dob

Borbély Mihály - szoprán szaxofon, klarinét, tárogató, furulya