2020. április 23. és 25. között, immáron huszonegyedik alkalommal kerül megrendezésre a Dél-Alföld egyik legnagyobb gasztronómiai rendezvénye, az évről évre több tízezer látogatót vonzó Gyulai Pálinkafesztivál.

Gyula a pálinka fővárosa, amit az is ékesen bizonyít, hogy ebben az évben immár a 21. fesztiválnak adhat otthont a település. A rendezvény három napja alatt Gyulán a nemes hungarikum, a pálinka lesz a figyelem középpontjában. Ez az ital a magyar emberek nemzeti büszkesége, a magyar gasztronómia nem képzelhető el a kitűnő párlatok nélkül.

Mind a látogatók, mind a szakma képviselői egy olyan rendezvényen tudnak részt venni, ahol a magyar pálinkákat méltón képviselik. Fontos, hogy a termelő és a fogyasztó egymásra találjon és ismertséget kössön, hiszen ebben a közegben lehet a legideálisabban módon megismerkedni a magyar pálinka előállítóival és munkájuk gyümölcsével, a pálinkával.

A fesztivál kísérőrendezvényeként meghirdetésre kerül a „Brillante – 2020 Hungarian Spirits Award”, amelyre kereskedelmi főzdék pálinkáit, valamint bérfőzetők és magánfőzők párlatait várják határon innen és túl.

A főszereplő, pálinka mellett a színpadon a magyar könnyűzenei élet jeles képviselőivel találkozhatnak az érdeklődők.

Információ: www.gyulaipalinkafesztival.hu