2018. április 27-30. között immár tizenkilencedik alkalommal kerül megrendezésre a Dél-Alföld egyik legnagyobb gasztronómiai rendezvénye, az évről évre több ezer látogatót vonzó Gyulai Pálinkafesztivál.

Ezalatt a 4 nap alatt Gyulán a nemes hungarikum, a pálinka lesz a figyelem középpontjában. A pálinka a magyar emberek nemzeti büszkesége, a magyar gasztronómia nem képzelhető el a kitűnő párlatok nélkül. 

Sok éves hagyomány már, hogy a Pálinkafesztivál ideje alatt Gyulát hivatalosan is a pálinka fővárosaként ismerik el, amit a főváros kulcsának átadásával szentesítenek. Kevesen tudják, de Gyulán immár majd 3 évszázados hagyománya van a pálinka készítésének.

A fesztivál kísérőrendezvényeként meghirdetésre kerül a „Brillante – 2018 Pálinka és Párlat Verseny”, várják a hazai és külföldi bérfőzetők és magánfőzők párlatait, valamint a magyarországi kereskedelmi főzdék pálinkáit. A 2017-es verseny a vártnál is nagyobb elismerést hozott, mindösszesen 715 minta érkezett, így a Brillante hazánk második legnagyobb versenyévé lépett elő.

Szintén a fesztivál kísérőrendezvényeként – immár második alkalommal – A pálinkáról másképpen címmel országos szakmai konferenciát szerveznek. E konferencia célja, hogy a pálinkagyártókat, -forgalmazókat, bérfőzőket, bérfőzetőket és magánfőzőket egy közös eseményen szólítsuk meg, egyúttal tájékoztatva őket a szabályozási környezetről, annak aktualitásairól, változásairól.

A pálinka mellett a színpadé a főszerep, amelyen a számos kulturális program mellett a hazai könnyűzenei élet nagyágyúi lépnek színre.

 

A rendezvény belépőjegy köteles. 10 éves kor alatt díjtalan a belépés. 

 

Kapunyitás:

2018. április 27. péntek 14.00 

2018. április 28. szombat 10.00

2018. április 29. vasárnap 10.00 

2018. április 30. hétfő 10.00