Romy Gill

2017. január 25-26., 19:00
Anker't (1061 Budapest, Paulai Ede u. 33.)

Romy azon kevesek közé tartozik, aki nemcsak tulajdonosa, de egyúttal főszakácsa is saját éttermének (Romy's Kitchen). A vendéglátás területén végzett kiemelkedő munkája elismeréséül 2016-ban MBE kitüntetésben részesült, amit a királynő 90-ik születésnapja alkalmával rendezett fogadáson vehetett át. A Celebrity Master Chef egyik zsűritagja. 

Romy folyamatosan részt vesz olyan újságok szerkesztésében, mint a Crumbs, Olive, Delicious, Saveur magazinok, de feltűnt a The Guardian, Observer és Telegraph kulináris rovataiban is. Állandó vendége a BBC 4 rádió gasztro műsoraiban. Ott van minden fontosabb gasztronómiai fesztiválon Angliában és a tengerentúlon is. 

Romy Bengálban nőtt fel és felnőtt fejjel került Angliába. Így a bengáli konyha áll hozzá a legközelebb. Egy konyha, ami azért nagyon izgalmas, mert rengeteg külső behatás érte. Bengália a XIII. századtól török fennhatóság alatt állt, majd a XVIII. századtól két évszázadon keresztül az angolok befolyásolták, de mindenképp meg kell említeni a kínai, zsidó és India más régióinak hatását is. Senki sem gondolná, de a bengáli konyhát nagyban befolyásolták a hindu özvegyek is, akiknek előírták az étkezési szokásait, így kénytelenek voltak kialakítani egy "új" konyhát, amiből fantasztikus vegetáriánus ételek születtek, amelyek a mai napig meghatározó elemei a bengáli étkezési kultúrának. 

MENÜ:
Bonda (Sült burgonyagombóc, friss koriander, hagyma, fűszerek, zöld csili, kókusz, földimogyoró)
Bonda (Deep fried potato balls mixed with fresh coriander, onions, spices , green chillies, desiccated coconut and peanuts)

Pani Puris
x

Csípős Tandoori csirkeszárny, vöröskáposzta és gránátalma saláta, menta, koriander csatni
Spicy Tandoori Chicken wings served with red cabbage & pomegranate slaw & mint coriander chutney 

Borsó és burgonya szamosza, csicseriborsó, cékla csatni
Potato & pea samosas served chick pea and beetroot chutney

Panch phoron marinált polip, kashmiri csili, tamarind, tamarind csatni
Octopus tentacles marinated in panch phoron, Kashmiri chilli and tamarind served with tamarind chutney 

Shashi gosht bárány, dhal, rízs
Shahi gosht (lamb) served with dhal & rice

Gajar ka halwa, kheer (Répapuding rizspudinggal)
Gajar ka halwa served with with kheer (carrot pudding served with rice pudding) 


A vacsora ára 15 900.-Ft személyenként, mely ár az ásványvizet és a felszolgált alkoholos italokat is tartalmazza.
Ha a barátaiddal szeretnél ülni, kérlek küdjél egy email-t a globalistakonyha@gmail.com  -címre. 

Várunk mindenkit szeretettel:
Panna, Judit és az Anker't csapata

www.globalistakonyha.com 
www.facebook.com/aglobalista