Loic Villemin - Avantgarde organikus konyha – 1 Michelin csillag

2017. március 29-30., 19:00
La Perle Noire (Budapest 1063, Andrássy út 111.)

Régi álmunk vált valóra! Hihetetlen nagy örömmel jelentjük, hogy a Globalista Konyha történetében először Franciaország felé vettük az irányt, és következő vacsoránk vendégséfje a Michelin csillagos, fiatal és nagyon tehetséges  Loic Villemin.

Loic Villemin 2012-ben, Franciaország legfiatalabb szakácsaként vehette át a Michelin csillagot. A Gault Millau 16,5 ponttal és 3 sapkával jellemzi.

Restaurant Toya 2010-ben nyitotta meg kapuit a franciaországi Lotaringiában. Nevét a Sapporo-tól délre fekvő Shikotsu nemzeti parkban található Toya tóról kapta, melyet a halak bősége, a zöldségek, gyümölcsök állandóan változó választéka jellemez és tökéletesen tükrözi Loic gasztronómiai elképzeléseit.

A családi éttermet körbeöleli a természet, a vendégek a körpanorámás étteremben élvezhetik a zöldet. 

Loic a halak kivételével, amit közvetlenül egy halászhajóról vásárol, mindent a helyi termelőktől szerez be, beleértve a húsokat is. A menü az aktuális szezon és a piac kínálata alapján hetente változik. Loic elkötelezett híve a tradicionális technikáknak, így sok zöldséget, gyümölcsöt savanyít, erjeszt és eceteket készít. Szereti a meglepő, könnyű, letisztult ételeket és ételeibe előszeretettel csempész ázsiai alkotóelemeket. 

Avantgard organikus konyhájában a világ minden részéről megfordulnak a szakácsok. Most éppen egy belga, koreai és egy japán szakács segíti munkáját. A budapesti vacsorán Heiszler Olivér, a La Perle Noire séfje lesz segítségére. 


MENÜ:

Előételek
Ropogós csirkebőr
Gomba és quinoa
Burgonya blini, szivárványos pisztráng ikra, torma
Retek tortácska

Főételek 
Languszta, széna, gabona rizotto
Zöldséges fogás
Kacsa, csicsóka

Desszert
Burgonya desszert, üstölt sárga tojás, tejkaramell, yist

Búcsúfalat
Yist macaron

A vacsora ára 25 900.-Ft személyenként, mely ár tartalmazza a vacsora alatt felszolgált ásványvizet és a villányi Bock Pince borsorát.
Ha a barátaiddal szeretnél ülni, kérlek küdjél egy email-t a globalistakonyha@gmail.com  -címre. 

Várunk mindenkit szeretettel:
Panna, Judit

www.globalistakonyha.com 
www.facebook.com/aglobalista