Főzünk és mesélünk

Az októberi vacsorákat annyira szerette minden résztvevő (vendégek, írók, szakácsok és persze mi is), hogy szinte nem is volt kérdés a folytatás.  
Ezúttal Háy Jánost kértük fel, hogy álmodja meg kedvenc téli menüjét, majd összekötöttük Heiszler Olivérrel a rendkívül tehetséges fiatal magyar séffel, aki a saját ötleteivel kiegészítette és véglegesítette a menüsort, amelyből a  helyszínen egy csodás vacsorát főz.  
A vacsora alatt Jánossal, aki természetesen velünk vacsorázik, Szabó Edit beszélget majd. 
 
2020. február 20. 19:00
Helyszín: Bazaar Eclectica
1013 Budapest, Ybl Miklós tér 2-6.

Háy János
"Nincs mit tennem.
Ugye te is keresel engem.
Megismersz ha rám találsz:
nahát édesem - így szólsz -
Én megmondtam:
helytelenül étkezel.
De közben örülsz,
hogy szép vagyok, 
hogy mégis bevált
a levespor, a konzerv
és nemutolsósorban:
a nátriumbenzonát."

Háy János számos díjjal, többek között Füst Milán, József Attila, Gundel, Palládium, Márai Sándor-díjjal elismert költő, regényíró. 1982 és 1992 között a Holnap Kiadó, 1993 és 1996 között a Pesti Szalon Könyvkiadó, 1997 és 2004 között a Palatinus Könyvkiadó szerkesztője. 

Heiszler Olivér
Cyrano, Costes, Chateau Visz, Onyx, Aranyszarvas, majd másfél év Huszár Krisztián séf mellett a Mákban, ahol annyira megfertőződött Baszkfölddel, hogy meg sem állt Ruben Trincado Mirador de Uliá nevű étterméig, a 3 Michelin-csillagos Martin Berasategui által vezetett konyháig és a szintén 3 Michelin-csillagos, Pedro Subijana nevével fémjelzett Akellare-ig.
Aztán rövid időre ismét hazajött tanácsot adni az éppen akkor nyíló Padronnak, majd legközelebb már Londonból hallottunk róla, a KitchenTable-ből.
2016-ban szinte minden szem rá szegeződött: vajon meg tudja-e tartani a Michelin csillagot?
Az akkor 28 éves séf meggyőzte az ítészeket és megtartotta a Tanti csillagát.