A Globalista Konyha az eddigiektől eltérően októberben egy új eseménysorozatot indít, Főzünk és mesélünk címmel. Felkértünk négy kortárs magyar írót (Grecsó Krisztián, Dragomán György/Szabó T. Anna, Nyáry Krisztián ) hogy álmodják meg kedvenc őszi menüjüket, majd összekötöttük az írókat három fiatal magyar séffel. Megszületettek a menüsorok, amelyet három vacsoraest alkalmával mutatnak be a séfek, természetesen az írók segítségével. Az esteken az írókkal Szegő János beszélget.
Október 15. - Grecsó Krisztián - Szilvási Mihály (főszakács, Natura Hill, Zebegény)
Sütőtök, borjú nyelv, birs
Zeller veloute, szarvas confit
Bárány nyak, karfiol, szőlő
Körte, szőkecsoki, élesztő
Október 16. - Dragomán György-Szabó T. Anna - Horváth Ákos (főszakács, Makifood, Budapest)
Kacsa terrine (hízott máj és comb rilettes), birsalma, barna sör
Borscs (hús nélkül), erdei gombák
Konfitált bárány lapocka, bab ragu, tárkony
Gesztenye, kecsketej, karamell
Október 17. - Nyáry Krisztián - Farkas Richárd (főszakács, Pajta étterem, Őriszentpéter)
Mangalica szalonna, saláta őrségi kecskesajttal
Zeller, fenyő, pisztráng
Fürj kakas, vörösbor, burgonya, rókagomba
Körte, tökmag
Helyszín: Culinary Institute of Europe, 1088 Budapest, Bródy S. u. 44.
A vacsorák mindhárom napon 19 órakor kezdődnek.