CELINE PHAM
Celine Pham, a francia divatvilág egyik kedvenc szakácsa
A vietnámi gyökerekkel rendelkező, mindössze 30 éves séf gyerekkorában szabadidejét nagymamája mellett segédkezve töltötte a konyhában, alaposan elsajátította a vietnámi alapízeket, hogy azokat később a francia gasztronómia klasszikus elemeivel vegyítse. Tette mindezt az egyik leghíresebb szakácsképzőben, a Ferrandi iskolában.
Tanulmányait befejezve Celine a párizsi kulináris élet legprogresszívebb és legújabb trendjeit diktáló konyháiban, a Ze Kitchen Galerie-ben, a Saturn-ban és a Septime-ben kamatoztatta és fejlesztette tudását. Első saját vállalkozását, Phamily nevű cégét 2014-ben alapította, és megrendelésre 2-200 fő számára készít vacsorákat céges, vagy privát partikra, többnyire a luxusipar és a showbiznisz berkein belül.
Párizs egyik legkülönlegesebb, kulináris inkubátorként működő Fulgurances éttermének a konyháját Celine Pham egy fél évig vezette. A hely izgalmas koncepciója ugyanis abban rejlik, hogy félévente új szakácsot kérnek fel a francia gasztronómia fiatal tehetségei közül a menüsor kidolgozására és a konyha irányítására. Céline Pham Fulgurances-i jelenlétének híre gyorsan terjedt a francia főváros gourmandjai között, az itt készült pho leveséről legendákat zengtek… és zengenek azóta is.
“Ez egy olyan étel, amely áthidalja a két kultúra közötti különbséget, egy kicsit újszerű, tele meglepetéssel” - nyilatkozta levesének saját változatáról a fiatal séf.
Gyerekkorának ízei, családjának kulináris tradíciói és a dél-kelet ázsiai útjai során gyűjtött receptek meghatározzák ételeit; tavaszi tekercséért Christian Louboutin állítólag annyira odavan, hogy privát vacsoráit rendszeresen a vietnámi-francia szakácstól rendeli.
Cége vezetése mellett Célin Pham jelenleg alkalmi vacsorákat tart a párizsi 10. kerületi tágas loft stúdiójában. A Chez Elle nevű sajátos stúdióéttermében (a cím titkos) havonta négy alkalommal fogadja a vendégeket, mindig változó meglepetés menüvel.
A Franciaországban született vietnámi származású főzőmester számára a főzés az érzelmek, az emlékek és az utazások egyvelegét jelenti. A Globalista Konyha meghívására Celine Pham hamarosan Budapestre érkezik, hogy november 14-15-én, egy ötfogásos vacsoramenü részeként megkóstolhassuk az ő híresen különleges pho levesét is.
A vacsora ára 18 900.-Ft személyenként, mely ár tartalmazza a vacsora alatt felszolgált ásványvizet. A bor sor ezúttal nincs benne az árban, a helyszínen lesz választható.