Kedves Gasztrohegy látogatók,

A fel nem használt Gasztrohegy bérleteket és gasztrokalandokat április 30-ig áll módunkban visszaváltani. A vissza nem váltott, de fel nem használt utalványokat a Gasztrohegy újraindulásakor tudjátok beváltani, a részletekért a facebook oldalon tudtok érdeklődni majd. Köszünjük!

***

GASZTROHEGY BÉRLET

• Indul a GASZTROHEGY 2. évad! 10 vendéglátóhely, 7 tematikus Gasztrohétvége és egy felejthetetlen gasztrotúra •

• Gasztrohegy kedvezményes bérlet 5 kóstolóval és egy felejthetetlen gasztrotúrával •

Badacsony ősszel talán még izgalmasabb: 10 vendéglátóhely tavaly indította el a Gasztrohegy összefogást, hogy életet vigyenek a gyönyörű őszi estékbe, a meghitt téli hétvégékbe, az új nyarat hozó tavaszba. Ilyenkor Badacsonyban mindenre több idő jut: összegyűlni, beszélgetni, ételeket komponálni, jóízűeket sétálni és végigkóstolni az adott szezonális kínálat legjavát.

Októbertől áprilisig megmutatják a gasztronómiai csúcsokat: 10 vendéglátóhely, 7 tematikus gasztrohétvége és a Badacsony egy olyan arca, amit csak ilyenkor, a nyugodtabb évszakokban lehet igazán felfedezni. A vulkanikus borokhoz izgalmas ételeket álmodnak a hegy vendéglátói és mindenkit arra invitálnak, hogy ismerje meg fogásról fogásra, lépésről lépésre Badacsonyt.

GASZTROHEGY BÉRLET: Kalandozz a gasztrobusszal és járd be a hegyet, az előételtől a desszertig! Ebben segít az 5 kóstolót tartalmazó, kedvezményes GASZTROHEGY BÉRLET.

A bérlet tartalma: Gasztrohegy pohár+Gasztrohegy karszalag (mely mindkét nap ingyenes utazást biztosít a 10 hely között közlekedő buszon) + 5 étel kóstolására feljogosító kedvezményes bérlet. A bérlet felhasználható a következő vendéglátóhelyek közül 5 választott helyen EGY darab választott hétvégén (a bérlet 5 kóstolóját csak ugyanazon a hétvégén lehet beváltani, nem vihető tovább)

ÉTTERMEK:
Hableány
Laposa terasz
Pláne Badacsony
Bonvino Borbár
Kisfaludy ház
Tilia Borvendéglő
Istvándy Birtok és Borműhely
Borbarátok
Tölgyes kúria
Vánkos

GASZTROHEGY HÉTVÉGÉK: (2019/2020 ősz-tél)

Október 26-27. GASZTROHEGY/8. - Nem HEKK - Halak hétvégéje – Tokhal, harcsa, keszeg, süllő, tengeri halak…Minden, amit a víz ad, az most tányérra kerülhet a szőlőhegyen. Október van, kikötünk, partra szállunk, összegyűlünk. Így indul a Gasztrohegy 2. évada.
November 23-24. GASZTROHEGY/9. - Badacsony szárnyal – Szárnyasok hétvégéje – Hagyományos és nem hagyományos ételeket kerekít séfjeink szárnyaló fantáziája: csirke, pulyka, fácán, kacsa, liba, gyöngytyúk, kakas, galamb a tányéron mindenféle formában. Jól fognak esni a fogások mellé a tartalmas fehérborok!
December 28-29 Gasztrohegy/10. - Nagymamáink receptjei – Minden étteremnek vannak titkos receptjei, minden házigazdának és séfnek van nagymamája, egy írott kis füzettel és sok-sok év tapasztalatával, praktikáival. Megpróbálunk olvasni a sorok között, és amit nem értünk, abba belekérdezünk, hogy valóban olyan legyen a töltött káposzta, vagy a guba, amilyennek a nagyi készítette. Otthonos lesz!
Január 18-19. Gasztrohegy/11. – Vadászidény - Badacsonyban nemcsak szőlő van: az erdőkből télen előjönnek az ott élő vadak is. Őz, szarvas, vaddisznó kerül a tányérokra, bogyókkal, borokkal, ahogy kell. Tavaly nagy sikere volt, idén új ételekkel repetázunk.
Február 15-16. Gasztrohegy/12. – Disznóságok – Ez az a hétvége, amihez nincs mit hozzáfűzni. Disznótoros, füstölt illat, friss portékák a disznóvágás után, még az is lehet, hogy a borok mellé a pálinka is előkerül. Kint a deres Badacsony, bent cserépkályha, idő, pihenés, falatozás. Hogy legyen energia tovább sétálni!
Március 14-15. Gasztrohegy/13. - Húshagyó kedv - Zöldségek és sajtok hétvégéje – A böjt ideje ez, de mi gazdagon készülünk rá. Olyan ételeket kerekítünk sajtokból, tésztákból, és sok-sok zöldségből, hogy bárki jóllakik velük. Séfjeink fantáziája szárnyal, és a vegetáriánusok is igazán elemükben érezhetik majd magukat, de a húsevők is meglepődhetnek.
Április 4-5. Gasztrohegy/14. - Füstölgés! –Március. Este még kicsit összehúzzuk a kabátot, de már jó kinn: ezen a hétvégén ideje van egy kis füstölgésnek. Kipakolunk a teraszokra, szenet hevítünk és hagyjuk, hogy a jótékony füst átjárja a halat, húst, zöldségeket.

A bérlet ajándékba adható, a felhasználás kezdetét a bérlet kiváltásakor írják rá a bérlet elejére. A bérletet a GASZTROHEGY regisztrációs központjában, a Hotel Bonvino recepcióján lehet beváltani.

Bővebb információ:

https://www.facebook.com/pg/gasztrohegybadacsony