Gasztrohegy • „Irány az erdő!”
október 26-27.
Fedezd fel sétálva vagy kétkeréken az őszi Badacsonyt és kóstolj bele a táj ízeibe! Szezonális hozzávalók, lokális konyha, elkötelezett vendéglátók és aktív felfedezés – ezzel vár idén a Gasztrohegy 5 tematikus hétvégéje októbertől áprilisig, minden eddiginél több, 13 helyszínen.
››› Az első őszi Gasztrohegyen az erdő terményei lesznek fókuszban: a tányérokon őszi színek, vadak, szarvas, őz, fácán, vaddisznó, gombák, csipkebonyó...Bakancsban nekiindulni egy Kéktúra szakasznak, vagy felbiciklizni a hegyre, és utána egy pohár bor mellett megkóstolni pár fogást: szerintünk ennél jobb program nincs októberben.
Válaszd a kedvezményes Gasztrohegy bérletet!
A bérlet tartalma:
- 4 Gasztrohegy fogás a vendég által választott 4 Gasztrohegy fő helyszínen, kísérő itallal
- A bérlet átvehető a Gasztrohegy info ponton a Hableányban
FŐ HELYSZÍNEK: Hableány, Laposa Birtok, Borbarátok, Bonvino Borbár, Tilia Borvendéglő, Nefelejcs – Sike Balázs Pincéje (új), Folly Arborétum és Borászat (új)
KIEGÉSZÍTŐ HELYSZÍNEK: Istvándy Borműhely, Pláne Badacsony Borterasz, Gilvesy B-üzem (új), LaTéne Desszertműhely (új), Válibor Vinotéka (új), Hinta Badacsony (új)
Gasztrohegy hétvégék 2024/2025 szezon:
Október 26-27. Gasztrohegy - Irány az erdő!
December 7-8. Gasztrohegy ADVENT
Február 8-9. Gasztrohegy farsangi hétvége
Március 29-30. Gasztrohegy Bringás hétvége – „Egykezes” bringás ételek és falatok
Május 10-11. Gasztrohegy Tapas weekend
Bringázz! Bérelj kedvezményesen, és ha van kedved, tarts velünk a vezetett kerépártúrákon (részletek az eventben) ›› https://fb.me/e/9zN0JFVZ7
BalatonBike365 kuponkód: a GASZTROHEGY2410 10% kedvezményre jogosít fel kerékpár kölcsönzésre online előre foglalással, a BalatonBike365 Badacsony kerékpáros központban történő átvétellel az esemény hétvégéjére. ››› Foglalási oldal: https://www.
Mi a Gasztrohegy?
A Gasztrohegy a Badacsonyi régió legnagyobb gasztro összefogása. A résztvevő helyek októbertől áprilisig tematikus hétvégéken várják a vendégeket: ezeken az alkalmakon külön kóstoló fogásokat alkotnak meg a séfek, szezonálisan, a témához illeszkedve. Fontos, hogy ezek direkt kisebb, kóstoló adagok, hogy a vendégek tényleg minél több helyet felfedezhessenek.
A Gasztrohegy koncepció 2017-ben új régiós trendet teremtett és máshol is indult már hasonló, de abban máig egyedülálló az országban, hogy csak Badacsonyban van a hétvégék előtt közösségi gasztro-műhelymunka és előkóstoló, így a vendégek már ételfotókon láthatják, mi lesz a következő hétvége kínálata.