Tárlatvezetés két keréken három település között.

A biciklitúrával egybekötött tárlatvezetésen a résztvevők a Garten felsőörsi, lovasi és csopaki tárlatait tekinthetik meg. A túra a Felsőörsi Fotóudvarban kezdődik, ahol Mucsi Emese, a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ kurátora várja az érdeklődőket, hogy körbevezesse őket az Érzelmeink története címet viselő szabadtéri installáció- és kiállítás sorozaton. 

​A következő állomás Lovas, azon belül is a Nagy Gyula Galéria, ahol a Garten Balaton Művészeti Vásár két kurátora, Bánki Ákos és Schneller János vezetésével ismerkedhetnek a résztvevők a kortárs festészeti tendenciákkal. 

​Ezután a lovasi Malomvölgyi út végében található, ligettel körbevett Márffy Házhoz vezet a túra útvonala, ahol a Zalaszentgróti Művésztelep szabadtéri szobor installációit csodálhatják meg az érdeklődők. Ugyanitt Kása Béla fotográfus szintén szabadtéri fotókiállítása is megtekinthető a cigányság kultúrájáról. 

​A túra utolsó állomása a csopaki ZM&G galéria, melynek kertjében Zámbó Attila szobrászművész vöröskőből és gránitból készült, absztrahált, ironikus állatszobrai között sétálhatnak a látogatók. A belső kiállítótér Robitz Anikó Fény és felület című kiállításának ad helyet.

A túrát az állomások között Ferencsin Imre, a Magyar Kerékpáros Szövetség munkatársa, a BalatonBike365 applikáció fejlesztője és Fekete Viktória művészeti menedzser vezetik. 

Az esemény 2500 Ft-os napijeggyel látogatható. A napijegy a tárlatvezetést követő Yengibarian-Vajdovich Duó koncertjére is érvényes.

›››

A túra kezdő időpontja: 2021. 08.12. 16 óra

Az indulás helyszíne: Felsőörsi Fotóudvar, Felsőörs, Szabadság tér 5, 8227

›››

A Garten Balaton a Veszprém-Balaton 2023 Kultháló projekt első bázisa.

›››

Az eseménysorozat az EKF Veszprém-Balaton 2023, a Nemzeti Kluturális Alap és a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával valósul meg. 

›››

A teljes program megtekinthető a www.gartenbalaton.com oldalon.