Egy szó, mint száz – ebben a beszélgetésben nem a régi televíziós vetélkedőkről, hanem a rendszerváltás előtti műgyűjtés lehetséges útjairól beszélgetünk Egri János ismert televíziós személyiséggel.

​Egri Jánost egy ország ismeri a képernyőről, azt azonban kevesen tudják róla, hogy már a hatvanas években belevetette magát a műgyűjtés izgalmába és emelgette a tárcsát a szocializmus kezdetleges aukcióin. Akkor, amikor a pénznek igazán értéke nem volt.

A művészet azonban sok mindenkihez elvitte őt vasfüggönyön innen és túl. Rádió interjút készíthetett Vasarelyvel még az 1969-es első, Magyarországon nyíló vízválasztó nagy kiállítása előtt, filmet forgatott Schöfferről, felkereste Bortnyikot, jó viszonyt ápolt Czóbellel, aki még portréképet is festett róla. A pódiumbeszélgetésen Schneller János művészettörténész és Bánki Ákos képzőművész Egri Jánost kérdezi a a műgyűjtés nagy kalandjáról.

Az esemény a Garten Balaton "Gyűjtők hétvégéje" című beszélgetés-sorozatának része. 

»»»

Az előadás időpontja: 2021.08.08. vasárnap, 18 óra

Az előadás helyszíne: Nagy Gyula Galéria, Lovas, Fő út 12.

»»»

A napijegy a beszélgetést követő borkóstolóval egybekötött tárlatvezetésre is érvényes.

»»»

A Garten Balaton 2021. évi eseménysorozata a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa kiemelt régiós projektje, a Nemzeti Kulturális Alap és a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával valósul meg.

»»»

A Garten Balaton teljes programjáról a www.gartenbalaton.com oldalon tájékozódhat. 

»»»

fotó: Fortepan / Szalay Zoltán