Wahorn András grafikus, zenész, filmrendező, kalandor,  a mai napig avantgárd festőművész, akit az emberek sajátos, groteszk,  mindent megkérdőjelező látásmódjáról és a világot sarkaiból kimozdító humoráról ismernek. 

Wahorn András a Garten Balaton felkérésére nem kevesebbre vállalkozik, minthogy a  Garten Balaton Művészeti Vásár tárlatvezetésén saját szemüvegén át megszemlélje közel száz kortársa alkotását és benyomásairól számot adjon a hallgatóságának, bevezetve az érdeklődőket a művészet labirintusába, és annak megválaszolhatatlan kérdéseire gondoltaeltéritő válaszokat adjon. 

A tárlatvezetést a K und W formáció Ezt lehet most! című koncertje kíséri. Kopasz Tamás és Wahorn András mindketten festenek, rajzolnak, zenélnek, és néha füvet nyírnak. Ezek a közös valamint nem közös, és néhol kifejezetten ellentétes tulajdonságaik teszik lehetővé azt az együttműködést, aminek részese lehet az, aki eljön. Nagyon érdekes, hogy ez a két idősödő alkotó milyen zenei meglepetésekre képes még most is. Többen is elcsodálkoztak már, akik hallották őket.

»»»

A tárlatvezetés időpontja: 2021.08.06. péntek, 19 óra

A koncert időpontja: 2021.08.06. péntek, 21 óra

A programok helyszíne: Nagy Gyula Galéria, Lovas, Fő út 12. 

»»»

A napijegy a tárlatvezetés és koncert előtti A festmény határa című pódiumbeszélgetésre is érvényes. 

»»»

A Garten Balaton az Európa Kulturális Fővárosa Veszprém-Balaton 2023 Kultháló első bázisa.

»»»

A Garten Balaton 2021. évi eseménysorozata a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa kiemelt régiós projektje, a Nemzeti Kulturális Alap és a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával valósul meg.

»»»

A Garten Balaton teljes programjáról a www.gartenbalaton.com oldalon tájékozódhat.