Hogyan válogat egy gyűjtő kortársainak képei között a mai gyorsan változó, trendorientál világban? Milyen érzék és megérzés alapján patronál egy-egy alkotót hosszútávon? Milyen szakmai kapcsolatok jöhetnek létre képzőművész és gyűjtő között? Többek között ezekre a kérdésekre keressük a választ a Garten Balaton pódiumán, ahol Gál András festőművésszel és Antal Péter műgyűjtővel Schneller János művészettörténész és Bánki Ákos képzőművész beszélgetnek.

Gál András festőművész Budapesten és Lovason él és dolgozik. Festményeit kiállították már a berlini Mies van der Rohe Hausban, a New Yorki-i Hunter Collegeban és a Velencei Biennálén. A festészet igen sajátos ágát űzi, monokróm képeket készít, melyek hazai befogadása sokszor korlátokba ütközik a műfajról való tudáshiány miatt. Művészetének patronálója Antal Péter, az Antal-Lusztig gyűjtemény tulajdonosa, az egyik legbefolyásosabb hazai kollektor. 

Az esemény a Garten Balaton "Gyűjtők hétvégéje" című beszélgetés-sorozatának része. 

»»»

Az előadás időpontja: 2021.08.06. péntek, 17 óra

Az előadás helyszíne: Nagy Gyula Galéria, Lovas, Fő út 12. 

»»»

A napijegy a pódiumbeszélgetést követő tárlatvezetésre és koncertre is érvényes.

»»»

A Garten Balaton az Európa Kulturális Fővárosa Veszprém-Balaton 2023 Kultháló első bázisa.

»»»

A Garten Balaton 2021. évi eseménysorozata a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa kiemelt régiós projektje, a Nemzeti Kulturális Alap és a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával valósul meg.

»»»

A Garten Balaton teljes programjáról a www.gartenbalaton.com oldalon tájékozódhat.