Galaxisok: Ellenszélben lemezbemutató koncert a Dürer nagytermében.

Vendég a Platon Karataev duo.


Ellenszélben premier és nagyinterjú: https://recorder.blog.hu/2024/03/22/sirni_tudnek_de_orditok_inkabb_galaxisok_szabo_benedek_interju_es_ellenszelben_albumpremier

Ellenszélben minden digitális zenemegosztón: https://wmmd.lnk.to/Galaxisok_EllenszelbenAlbum


Az első csókok ízét őrző padok helyén szálloda vagy lakópark épül, a szél elfúj minket Nyugat felől Keletre, és mi hiába álmodunk a szépségről, folyton betonfalakba futunk.

Az Ellenszélben igazi protestlemez, a Galaxisok történetének leginkább közéleti ihletésű, legpolitikusabb kiadványa, sokszor dühös és szenvedélyes, néha pedig elkeseredett. Álmok és nosztalgia helyett most a jelenről szól, egy olyan korosztály szemével, mely gyakran tehetetlenül figyeli, ahogy közös hajóját számára elfogadhatatlan irányba kormányozzák számára elfogadhatatlan karakterek.  

 

Jegyek

early bird: ELFOGYOTT!

kedvezményes elővétel: 5000 FT

normál / helyszíni: 5500 FT 


A Szabó Benedek vezette Galaxisok a legkacskaringósabb pályájú hazai zenekarok egyike. A polbeates szólólemezekből idővel csilingelős indie, majd kísérleti zongorás balladák lettek, ezt pedig dél-amerikai és afrikai hatásokkal operáló világkörüli duplalemez (Történetek mások életéből), majd a nyolcvanas évek kazettás undergroundját idéző szintis posztpunk-album (Minket ne szeress!) követte. A sok változó mellett egy dolog érintetlen maradt: az egyből felismerhető dalszövegek felejthetetlen hangulata. A Galaxisok 2024-ben új lemezzel jelentkezik, nyolcadik albumuk címe Ellenszélben.

 

 

 https://galaxisok.bandcamp.com

 https://www.facebook.com/galaxisok

 https://www.instagram.com/galaxisok