Fülesbagoly Trip néven koncertsorozat indul a Turbina Kulturális Központban a Fülesbagoly Alapítvány szervezésében. A havonta jelentkező esteken párosával lépnek fel a Fülesbagoly Tehetségkutató elmúlt hét évadát megjárt döntős produkciói. A Fülesbagoly Trip január 19-én startol a Taiga Peer és Ben T Kadar fellépésével.

A Taiga Peer hosszú ideig egy egyszemélyes stúdióprojekt volt, 2022 végén egy szerencsés véletlennek köszönhetően öltött élő zenekari formát. A progpop zenekarra jellemzők a shoegazing, new wave és pszichedelikus rock elemek, dalai kötetlenek, szabálytalanok, csapongók, hullámzók. „Nem a világmegváltás a cél, inkább egy optimista és sarokból mosolygó hedonista világmegnemváltás.” A zenekarnak jelenleg öt tagja van, Ágai Péter gitáros-énekes, Ágai Ferenc basszusgitáros, Dénes Ádám billentyűs, Bartos Gábor gitáros és Baté Gyuri dobos.
Ben T Kadar egy budapesti énekes/dalszerző és zenei producer. Az elektronikus pop és alternatív hip-hop műfajaiban alkot lo-fi és a trap elemeket ötvözve. Brute című „re-debütáló” albuma idén februárban jelent meg.

Az album a fiatal férfi-lét témájával foglalkozik és torzított szintetizátorokkal, néha nyers, néha dallamos énekléssel mutatja meg egy forrófejű fiú mindennapjait. A projekt live act formációja a nyáron több hazai fesztiválon is zenélt és ősszel egyedüli magyar produkcióként léptek fel a horvát SHIP showcase fesztiválon. Ben 2024-ben egy EP-vel készül, aminek első dala a koncert előtti napon jelenik meg, így azt a Turbina közönsége hallhatja először élőben.

Menetrend:
19:00 kapunyitás
20:00 - 21:00 Taiga Peer
21:15 - 22:15 Ben T Kadar