Feszt! Eger – Csakazértis Zene! A legjobb hazai koncertek indítják a nyári szezont a Bolyki-völgy tíz méteres falai között. A festői környezetből adódó magával ragadó hangulatú fesztivál idén is a hazai zenei élet krémjét vonultatja fel.

http://feszteger.hu/ 

 

Nyárindító séta borral

Pohárral Egerben | Extra kiadás

 

Június 1-én Egerben ünnepelhetik az odalátogatók a nyár első napját, az Egri Borműhely tíz pincészetének boraival, gasztro finomságokkal, és egy izgalmas városi sétával. Érdemes felfedezni a történelmi várost, úgy, ahogy még sosem, egy pohár borral a kézben!

 

Városnézés borral

Koklács Kata és Gál Veronika három éve szerveznek és vezetnek sétákat Egerben és környékén, ahol a város nevezetességei mellett a másik főszerep mindig a boré. Mindketten itt nőttek fel, a szőlő és a bor elválaszthatatlan az életüktől, ahogyan a város szeretete is. A programjaikon változatos útvonalakon körbesétálnak és közben adott pontokon megállnak a vendégekkel, hogy bort kóstoljanak, betérjenek egy étterembe pár finom falatra, és az idegenvezető érdekes történetein keresztül megismerjék a város titkait.

 

Extra kiadás

Ez a nyárinditó sétálókóstoló azért is rendhagyó, mert még sosem volt, hogy ennyi borász csatlakozott volna az eseményhez. Az Egri Borműhely tíz pincészetével lehet találkozni, és az ő boraikat megkóstolni a helyszíneken.

A Gál Tibor Fúzióban a welcome drink után pincetúra következik, majd az Érseki Palotában egy kis kultúra, a Senator-Házban és a Brumbrum Büfében pedig a gasztronómia lesz a középpontban. Miután megpihennek a vendégek Petrény Borbankban, tovább sétálnak majd a Végvári Vitézek terére, és betérnek a Thummerer Borszaküzletbe. Az Eszterházy Károly Egyetemen a borász vezeti körbe a vendégeket az épületben, és a séta végül, - igaz az utolsó állomáshoz transzfer visz el mindenkit -, Bolyki Jánosnál ér véget. Aki pedig úgy dönt, kombinált jeggyel az aznap kezdődő Feszt!Egerre koncertjeit is meghallgathatja a Bolyki Völgyben.

 

Bikavér és Csillag

Mindegyik helyszínen, összesen tízféle bort lehet majd kóstolni, és mivel az Egri Borműhely tagjainak kiemelten fontos a bikavér és a csillag, úgy gondolták, hogy ezekből állítanak össze egy izgalmas sort a vendégeknek. A könnyed, üde fehértől a komolyabb, dűlős egri csillagokon át, a vibrálóbb és testesebb bikavérig a két bormárka sokféle arcával megismerkedhetnek a résztvevők, miközben a helyszíneken a borászok mesélnek.

 

Információk

Program, résztvevők:

Gál Tibor Fúzió: Pál Sándor, Egri Csillagok és Gál Tibor, Pincetúra | Érseki Palota: Soltész Gergő, Kiállításlátogatás | Senátor-Ház: Tóth Katalin, Falatok | Brumbrum Büfé: Lőrincz György, Falatok | Petrény Borbank: Petrény Attila | Végvári Vitézek tere: Juhász Ádám | Thummerer Borszaküzlet: Thummerer Vilmos | Eszterházy Károly Egyetem: Hegyi Ádám | Bolyki Pince: Bolyki János

Pohár letéti díj: 1 000 Ft, a helyszínen fizetendő.

Facebook: https://www.facebook.com/events/804807963209142/

Egri borműhely

Az Egri Borműhelyt tíz egri borász közös gondolkodása, együttműködésre való törekvése hozta létre. Világos volt számukra, hogy egymással összefogva messzebbre jutnak el, és így érhetnek el eredményeket a borvidék ismertségének növelésében. Az irányt a borkínálat továbbfejlesztése, a meglévő márkák pontosítása és a legmagasabb borkategória meghatározása rajzolta ki. A gyakorlatban mindez az egri bikavér megerősítését, az egri csillag piaci megszilárdítását, a Szépasszony-völgy újradefiniálását, az egységes Egri palack megalkotását és bevezetését, valamint azt a törekvést jelenti, hogy igyekeznek vonzóvá tenni a helyi borokat a fiatal fogyasztók számára.

Az Egri Borműhely tagjai: Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok, Egri Csillagok Zrt., Eszterházy Károly Egyetem, Gál Tibor Pincészet, Juhász Testvérek Pincészete, Ostoros Családi Pincészet, Petrény Winery, St. Andrea Szőlőbirtok, Thummerer Pincészet és Szőlőbirtok, Tóth Ferenc Pincészet.