Felnőttkori kötődés és intimitás 

 

Időpont: 2017. November 22. Szerda, 18.15

Helyszín: Lurdy Ház 1. emelet

Cím: 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

 

A kötődés szűkebb értelemben az anya (gondozó) és a gyermek közötti kötelék, amely evolúciós jelentőséggel bíró, veleszületett motivációs és viselkedéses rendszer. A kötődés jellemzői beépülnek a személyiségünkbe és a kapcsolati működésbe, a későbbi kapcsolati dinamikák előfutáraivá válnak. Így életünk során minden kötődő kapcsolatot meghatároznak: tetten érhetővé válnak a felnőtt párkapcsolatainkban, a gyermekünkkel való viszonyunkban, a barátságainkban, munkatársainkhoz fűződő attitűdünkben, stb. Ez nem csoda, hiszen a kötődés többek között szerepet játszik az érzelmi önszabályozásban, a támogatás (vigasztalás, segítségnyújtás) adásában és elfogadásában, az intimitás és szexualitás (sőt, a féltékenység) megélésében, de számos egyéb interakciónkban, pl. a konfliktusokban, a kommunikáció milyenségében is.

 

Előadónk, Gregó Enikő klinikai szakpszichológus, pár- és családterapeuta előadásában a következő kérdésekre keressük a választ:

 

·         Milyen jellegzetességei vannak a korai kötődési típusoknak, és milyen összefüggésbe hozhatók a felnőttkori kötődési típusokkal?

·         Milyen érzelmi, kapcsolati, viselkedésbeli jegyek jellemzik az egyes típusokat?

·         Az egyes felnőttkori kötődési típusok hogyan határozhatják meg a párkapcsolatainkban megjelenő viselkedésünket, érzelmeinket?

·         Milyen összefüggések lehetnek a gyakori párkapcsolati problémák , kudarcok és a kötődés jellege között?

·         A felnőttkori kötődés milyen hatással lehet a saját gyermekünkkel való viszonyunkra, a szülőségünkkel való elégedettségünkkel?

 

Belépő: 1690 Ft 

 

A rendezvényre nincs regisztráció, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik!

 

/A jegyeket nem szükséges kinyomtatni, elég telefonon bemutatni/

 

Be Smart Klub… és kitárul a világ!