Világzenés elektronika, törzsi léptek és meglepő fordulatok.
Az ősi hangszerek és az újkori technológia találkoznak, hogy közös nevezőre jussanak egy mate - unicum mellett.
Az Edith és a Pontoon után a téli szezonban a Turbina fog helyszínéül szolgálni a törzsi gyűléseknek.
Az Ethnotech még csak nem rég lett 1 éves, de rendezvénysorozatból máris tovább cseperedett; most már zenei kollektíva (amit Obadu, NovaN, Zakhorov, Cord, Baladi, Meo Culpa, a Diznaray és az EarthJam alkot) hamarosan pedig közösségi kiadóvá igyekszik kinőni magát!
Ennek az estének a különleges apropója, hogy Nautisnak az év végén jelent meg 'Aurora Channels' című második lemeze, amit élőben fog prezentálni Nektek.
https://www.facebook.com/ethnotechmusic
#tribalhouse #folktronica #ethno #worldmusic #downtempo #psy #chill#ambient


⫸ NAUTIS
Pfitzner Áron multiinstrumentalista, producer és dj, aki a mély, etnikus, pszichedelikus hangzásokra fókuszál. Zenéje a modern technika és az ősi formák egészséges párosítása.
Zenei karrierjének számos szakasza után az elmúlt években a lassabb, pszichedelikus élő és dj szettek mellett különféle AV performanszok és vizuális installációk hangi megjelenítéséért felelős.
Áron az Inota reOpening 2022, az inotai erőművet újranyitó összművészeti esemény egyik szervezője, és a hűtőtoronyba megálmodott VÁKUUM AV installáció zenei szerzője, melyet 2023-ban az Inota fesztiválon követett a VÁKUUM II. is.
Budapest városának 150. évfordulóján a budapesti városháza sétányra megálmodott és létrehozott Fénysugárút Fényisntalláció mögött is Nautis zene ment.
2021-es debüt albuma (Korofonia, Om Mantra Records) után érkezik a kicsit "munkásabb", "mélyebb", belső utazásra invitáló lemeze, az Aurora Channels (2023, Mystic Sound Records), melyet az északi fény és annak kergetése inspirálta.
A lehallgatós trip után hazafele megcsillant a lilás pirosas északi fény, a 8-as főút mellett, északra..
https://www.facebook.com/nautismusic
https://soundcloud.com/n_a_u_t_i_s
https://www.youtube.com/@nautismusic


⫸ MEO CULPA
2019-ben tűnt föl Meo Culpa, aki azóta több ízben megjárta a hazai underground bárok, klubbok és fesztiválok legjavát.
Időközben a világzene és az elektronika vegyítésének egyik nagykövete lett, akinek gyűjtései igen változatosak, de zeneiségének középpontjában mindig az érzelmek és a törzsi hangzások állnak, egyszerre operál progresszív és ősi elemekkel.
Számos rendezvény (WaterVibes, Petendi Pajta, Pontoon Live Jam) zenei palettája fűződik a nevéhez, a Zengető és a Tribal Market rezidense, az Ethnotech és a Plenus Tribe alapítója, a RadiOzorán futó Sacraticum című műsora pedig rendszeresen hallható.
Ezúttal egy különleges pszichedelikus szettel készül.
https://www.facebook.com/meoculpaa
https://soundcloud.com/meoculpa
⫸ PAPA
Bár még fiatal; lényegében ő a hazai chill szcéna nagyapja.
A Cöxpon Ambient házigazdájaként a Tilos Rádió egyik mozgatórugója, de ha a Trafóban megszólal valami, általában az is az ő érdeme.
Sokat látott, soka hallot; így magabiztos kezekben lehet a közönsége.
https://www.mixcloud.com/.../tilos-arcok-lengyel-%C3.../
https://tilos.hu/author/dj-papa

 

https://www.facebook.com/events/1380864172791033