Építészfesztivál - Future Perfect // 07.01. - 07.03.

Az Építészfórum és az Építész Szakkollégium közös szervezésében megvalósuló összművészeti alkotótábor a dunaújvárosi Szalki-szigeten.

Az alkotótábor utolsó három napja (07.01.-07.03.) minden érdeklődő számára nyitott fesztivállá változik. A hétvége során lehetőség nyílik a hét közben tevékenykedő építős, elméleti, performatív workshopok munkájának megismerésére, emellett pedig különböző szakmai és társszakmákhoz kapcsolódó előadásokon, kerekasztal-beszélgetéseken vehetnek részt a látogatók. Esténként koncertekkel és bulival is készülünk. 

BŐVEBB INFORMÁCIÓ ÉS JELENTKEZÉS AZ ALKOTÓTÁBORBA: http://www.epiteszfesztival.hu/

 

 

T E M A T I K A

 

Úgy tűnhet, társadalmunk egy jelentős változásra képtelen, rugalmatlan rendszerbe illeszkedik. A gazdaság és a technológia kényszerített fejlődése és az ezek következtében létrejött társadalmi, kulturális, gazdasági krízisek kibogozhatatlan hálója az ember, saját jövőjétől való teljes elszigetelődését eredményezi. Sokan úgy vélik, hogy a modern, nyugati civilizáció a hanyatlás stádiumába lépett, hiszen elvesztette alkalmazkodóképességét. Lehetséges, hogy a megoldás már nem az egyes problémákra adott válaszok, hanem csak egy rendszerszintű változás formájában képzelhető el.

Mindez azonban nem szabad, hogy eltántorítson bennünket a jövőről való gondolkodástól. A Future Perfect összművészeti alkotótábor keretében éppen ezért közös vizsgálódásra, elmélkedésre, kísérletezésre hívunk benneteket. Célunk, hogy a múlt gyakorlatait megértve, felhasználva és meghaladva, valamint a jelen fojtogató béklyóiból kitörve ismét merjünk a jövőnkről gondolkodni, és ismét merjünk merésznek lenni, felvállalva az esetleges sikertelenség veszélyét is.

 

 

H E L Y S Z Í N

 

Dunaújváros, Szalki-sziget

Az Építészfesztivál idei helyszíne Dunaújváros, amely kapcsolódik a tematikához. A régi Sztálinváros a hazai szocializmus egyik legambiciózusabb, spekulatív, utópisztikus vállalkozása volt. A város mind építészetileg, mind városépítészetileg izgalmas és inspiráló háttere lesz a közös gondolkozásnak és alkotásnak.

A Fesztivál helyszíne a város északi felén, a Dunán található Szalki-sziget, pontosabban a szigeten lévő kemping. A központtól kicsit távolabb eső, gyönyörű természeti környezetben, a vízpart közelében található területen változatos szakmai és egyéb programokkal várjuk a látogatókat.

 

P R O G R A M

 

Akik már biztosan velünk tartanak:

Előadók: Fuzzy Earth, Keller Márkus, Sámson Kinga, Kuslits Tibor, Zemlényi-Kovács Barnabás

Beszélgetőpartnerek: Alföldi György, Bálint Balázs, Erő Zoltán, Seregi Tamás, Miklósvölgyi Zsolt, Czigányik Zsolt, Kovács Dániel, Dományi Bálint, Csapó Balázs, Takács Ákos, Sebestyén Endre, Böröndy Júlia, Boronkay Gábor, Hulesch Máté, Winkler Márk

Workshop bemutatók: AU Műhely - BME Lakó Tanszék, P8 Műhely, MÓKEMBÉ, GUBAHÁMORI, Qvarta, KÉK - BME Urbanisztika Tanszék, Építész Szakkollégium

Városséták: Szabó Imre, Pleskovics Viola, Hartmann Gergely, Gurdon Balázs

Koncertek: JÜ, Kinetic Erotic, Esteban de la Torre (EJTECH), Mátrai Péter, Mákó Rozi, Dj Lohuma, Pándi Balázs

 

 

J E G Y I N F Ó

 

A Fesztiválbérlet 2022. július 01., péntek 10:00 órától a július 03. vasárnap programzárásig érvényes.

Napijegyek aznap 10:00 órától a másnap reggel 10:00 óráig érvényesek.

Koncertjegy aznap 18:00 órától az aznapi program végéig érvényes.

Sátrazni Fesztiváljeggyel és a Napijeggyel lehet.  A Koncertjegy sátrazásra nem jogosít.

 

 

K A P C S O L A T

 

http://www.epiteszfesztival.hu/
https://www.facebook.com/epiteszfesztival
https://www.instagram.com/epiteszfesztival/

Bármilyen további kérdés esetén írjatok az info@epiteszfesztival.hu e-mail címre.

 

Főszervezők:

Építészfórum, Építész Szakkollégium

Szervezői partnerek:

KÉK - Kortárs Építészet Központ, DANUrB+, EASA Magyarország

 A rendezvényt támogatja: Dunaújváros Önkormányzata, Austrotherm, Market, Velux, Hörmann, FDB, Baumit, Biggeorge Property, Jafholz, Leier, SwedSteel, Fischer
Az esemény az NKA támogatásával valósul meg.