POSTPONED!

 

A WORKSHOP ÚJ IDŐPONTJA
2021.11.18.(csütörtök) 15:00 -19:00
2021.11.19. (péntek) 9:00 - 18:00
2021.11.20. (szombat) 9:00 - 13:00

Az eredeti időpont: 2021.09.23-25

WORKSHOP HELYSZÍNE
Kognitív és Sématerápiás Központ
Budapest, 1083 Baross utca 119/A.

A WORKSHOP VEZETŐJE
Samu-Nagy Ádám, klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, kiképző sématerapeuta

A WORKSHOP LEÍRÁSA
A workshop során áttekintjük az alapvető Sématerápiás helyzeteket, ahol a terápiás beavatkozás az Élményalapú technikák gyakorlataival lehetséges. Áttekintjük a főbb élményalapú technikákat (dramatikus technikák székekkel, bábokkal, kavicsokkal, pokrócokkal, párnákkal…stb).

Az Élményalapú technikákat esősorban azokban a Sématerápiás helyzetekben használjuk, ahol a terapeuta a verbális kommunikációval csupán a páciens Maladaptív Megküzdési Módjait képes elérni (az eltávolodást, az önalávetést vagy a túlkompenzálást). Itt a terápiás feladat átváltoztatni a Sémamódok belső, nem tudatosuló, személyen belüli folyamatát az Élmény alapú technikák segítségével külsővé, a terápiás térben kézzelfoghatóvá.

Így megjelenik, láthatóvá válik a Sémamódok közötti konfliktus. Ezáltal ráláthatunk az egymásnak ellentmondó és belső feszültséget okozó érzelmi elakadásokra, ellentmondásokra, sérülésekre. Feltárhatjuk a konfliktus gyökerét, elérve a páciensnek a múltban konfliktust okozó személyt. Az „itt és most” helyzetben lehetőségünk nyílik átkeretezni a kulcsélményt.

Az Élményalapú technikák segítségével tehát olyan páros terápiás helyzet teremthetünk, melyben a terapeuta aktív résztvevővé válik a Sémamódok megjelenítésében és modellé válik az adaptívabb Sémamód (Egészséges Felnőtt) kialakításában.

A workshop 45 perces blokkból áll, melyek során szupervíziós eseteken bemutatott pácienspéldákon vagy akár kis önismereti egységeken keresztül, a bemutatott technikákat kis lépésekben gyakoroljuk. A gyakorlati esetpéldák mentén áttekintjük a Sématerápia vonatkozó elméleti összefüggéseit is.

KINEK AJÁNLJUK A RÉSZVÉTELT
A workshop haladó szintű, feltételezi a sémamódok ismeretét. Így a workshopra való jelentkezés előfeltétele a Sématerapeuta képzés I-es moduljának elvégzése vagy a sémamódok alapszintű ismerete.

RÉSZVÉTELI DÍJ
60.000,- Ft
Érvényes VIKOTE tagsággal rendelkező egyesületi tagoknak a részvételi díj 54.000,- Ft

A kedvezményt fizetéskor a kuponkód megadásával tudják érvényesíteni.
Kuponkód: SNA210923

JELENTKEZÉS

Jelentkezéshez kérjük töltse ki ITT a jelentkezési lapot.

A nagy érdeklődésre való tekintettel jelentkezését a befizetést követően, a befizetések sorrendjében véglegesítjük.
A továbbképzést min. 10 fő esetén indítjuk, résztvevők max. létszáma 20 fő lehet.

Amennyiben további kérdése van a képzéssel kapcsolatban, kérjük keresse kollégánkat Kozák Attilát a sematerapia@vikote.hu email címen, vagy a +36 20 505 2214-es telefonszámon. A telefonszám hétköznap 09:00-13:00 között hívható.