A WORKSHOP LEÍRÁSA
A 20 órás, 2 napos workshop során bevezetjük a résztvevőket a tapasztalati tanulás-alapú terápiás folyamatok, a kaland/élmény- és vadonterápia alapvető fogalomrendszerébe, pszichoterápiás célú felhasználásának alapjaiba.
A képzés első felében a résztvevők megismerhetik a tapasztalati tanulás modelljeit, kognitív-viselkedésterápiával való kapcsolatát, terápiás hatótényezőit. A szabadban végzett sajátélmény-gyakorlatok során a kaland- és élményterápiás technikákkal való ismerkedés van fókuszban, valamint a résztvevők megtapasztalhatják a módszer önismeretet fejlesztő hatását is. Minden sajátélmény-gyakorlathoz ún. metadebriefing is kapcsolódik, mely az adott gyakorlat gyermek/serdülő/felnőtt csoportban való felhasználhatóságára és praktikus csoportvezetési információk átadására irányul.
A képzés második felében a hangsúly a kaland és a természet, mint eszköz és környezet – a terápiás folyamatban való - alkalmazására irányul. A résztvevők sajátélmény-gyakorlatokon és metapozícióból is rátekinthetnek egy-egy eszközre és gyakorlatra, melyeket később a saját gyakorlatukban is alkalmazhatnak. Emellett szó lesz a módszer oktatásban való felhasználhatóságáról, a terápiás alkalmazás lehetőségeiről, a magasabb kihívást jelentő feladatok biztonsági előírásairól és a csoportdinamikai folyamatokról is.
Fontos: a képzés egy része sajátélmény jellegű, így az időjárásnak megfelelő, szabadtéri aktivitásokra alkalmas ruházat szükséges.

A WORKSHOP CÉLJA
A tapasztalati tanuláson alapuló élmény- és kalandterápiás technikák alkalmazásának sajátélmény szintű megtapasztalása és alkalmazási lehetőségeinek bemutatása.

A WORKSHOP-ot VEZETI
Dr. Kenézlői Eszter, gyermek-, és ifjúságpszichiáter, pszichoterapeuta szakorvos
Labancz Dániel, klinikai szakpszichológus

A WORKSHOP IDŐPONTJA
2021. május 7. (péntek) 9:00 -17:00 óra
2021. május 14. (péntek) 9:00 -17:00 óra

HELYSZÍN
Gyülekező:
Kognitív és Sématerápiás Központ
1083 Budapest, Baross utca 119/A.,

A workshop helyszíne:
1089 Budapest, Orczy-kert
A workshopot külső helyszínen, szabad téren fogjuk megrendezni, betartva a járványügyi helyzet miatti előírásokat.

KINEK AJÁNLJUK A RÉSZVÉTELT
A workshopot elsősorban pszichológusok, pszichiáterek, pszichoterapeuták számára ajánljuk, de várunk minden olyan segítő foglalkozású szakembert, aki egyéni vagy csoportos formában dolgozik a fejlesztés/oktatás/nevelés/gondozás területein gyermekekkel, serdülőkkel vagy felnőttekkel, pl. pedagógusok, mentálhigiénés szakemberek, szoc.munkások, szocioterapeuták, coach-ok.

IDE kattintva kérjük, töltse ki a jelentkezési lapot.

JELENTKEZÉSI HAT. IDŐ:
2021. április 30.

Amennyiben további kérdése van a workshoppal kapcsolatban, kérjük, keresse Veress Alettát a +36 1 781 6889-es telefonszámon, vagy a titkarsag@vikote.hu e-mail címen.

Photo by Free-Photos on Pixabay