Elmentek a Fiúk 
- URH és Európa Kiadó dalok / MPSZ AndFriends

2016. szeptember 10., 20:00
G3 Klub (Budapest VI.ker., Király u. 8-10.)

Kapunyitás 19:00

Két koncert egyben:
ELMENTEK A FIÚK, de erre az estére visszajönnek…

Kiss Llaci és Salamon András reinkarnációja került az első koncert középpontjába, mert bizonyos értelemben ők érkeznek a legmesszebbről. 1980-ban volt az URH, a magyar alternatív szcéna rövid életű, de mégis egyik legmeghatározóbb zenekarának első koncertje. Fél éves intenzív underground zenélés után az URH feloszlott és átalakult: lett belőle Európa Kiadó és Kontroll Csoport, majd Sziámi. 

Kiss Llaci (zeneszerző-basszusgitár- ének) évtizedekig zenélt az Európa Kiadóban, de mivel Ausztráliában él, egyre ritkábban tudott fellépni itthon. Vele kapcsolatban fontos információ lehet, hogy trükk-animációs szakemberként dolgozott nagysikerű nemzetközi filmekben. Grafikusként is jegyzik, Párizs és Lille után márciusban volt kiállítása Budapesten, melynek anyaga a Szépművészeti Múzeum gyűjteményébe kerül. A két legendás zenekar legjobb dalai közül jó néhányat ő írt és énekelt. 

Salamon András (dob) az URH-ban, majd az Európa Kiadó első formációjában játszott, de egy idő után más pályára lépett; filmrendező lett, számos nagyhatású alkotást jegyez. Az SZFE, az ELTE és a Metropolitan egyetemeken filmrendezést tanít. Nevéhez fűződik az „Ashes to Ashes” című, David Bowie-ra emlékező koncert sorozat megrendezése.

-------------2 in Van----------------- 

UjRH
URH, Európa Kiadó és más dalok
Kiss Llászló, Salamon András, Vig Mihály, Keszei Krisztián, Kamondy Ági, Magyar Péter, Horváth Gábor, Somoskői Soma
valamint Hámori Gabriella, Ónodi Eszter Gyabronka József és Kamarás Iván

Müller Péter Sziámi AndFriends
Dalok a kezdetektől- máig
SZIÁMI, Kontroll, es a legújabbak
Müller Péter Sziámi, Kirschner Péter, Varga Orsolya, Angler Ákos, Winterverber Csaba, Roszik Hella) Velük énekelnek: a Pintér Béla és Társulatának színészei, Stefanovics Angéla, Thuróczy Szabolcs valamint a WeVox: Baka Rebeka és Bakos Zita)


Jegyár:
Elővételben: 2000 Ft