Ebben a sorozatban híres művészek mesélnek az életükről, a számukra meghatározó pillanatokról és kalandokról.
Stand up? Monodráma? Élettörténet? Mindezek keveréke. Itt a forgatókönyvet valóban az élet írja.  Személyesség, humor, kitárulkozás - ezek az Egy életem előadások kulcsszavai.
 
A tirpák Robert De Niro – színész barátai csak így hívják. És a jó poénoknak mindig van alapja.
Thuróczy Szabolcs napjaink egyik legnépszerűbb magyar színésze. Rengeteg filmben (Tiszta szívvel, Larry, Drakulics elvtárs), sorozatban (Aranyélet, Társas játék, Besúgó), színházi előadásban (Pintér Béla és Társulata) láthattuk. Minden figurából képes izgalmas, összetett karaktert felépíteni. Pedig csak jogi diplomája van, a színészetet iskolában sosem tanulta.
 
Mint minden rendes nyírségi fiú, ő is lassan érő típus volt. Eleinte focistának készült, a Nyíregyházi Spartacus középpályása volt 18 éves koráig. Ám ekkor megszólította őt a művészet – bár eleinte nem értette, mit akar tőle. Szülői nyomásra elvégezte a jogi egyetemet, de közben Gaál Erzsébet és Zsótér Sándor előadásaiban átesett a tűzkeresztségen. És egyre jobban beindult vele az élet: jöttek a szerepek, jöttek a filmek, jöttek a kihívások. Nagybetűs színész és többgyerekes családapa lett az egykori jogászhallgatóból.
 
Egy élete, egy halála: Thuróczy Szabolcs ezen az estén kiáll a nézők elé és elmeséli az életét.
 
Szereplő: Thuróczy Szabolcs
Rendező-producer: Lévai Balázs
Produkciós menedzser: Fantoly Nikolett
Dramaturg: Gyulay Eszter
Látvány, VJ: Virgács Niki
Fény: Ács István
Az előadás hossza: kb. 90 perc