Idén az eddigi legszakmaibb és legpraktikusabb formáját nyeri el a DEX Songwriting Expo – az Artisjus négy teljes délutánt szervez négy fókusztéma és előadó köré. A cél változatlan: támogatni az az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül – azt, hogy profik is tanulhassanak profiktól.

A négy eseményen a jegyvásárlóknak mesterkurzusokon, és kisebb, néhány fős mentoring, műhelymunka programokon van lehetőségük a szakmai fejlődésre.

Mesterkurzus:

Az igazmondás akarata

Beck Zoltán a 30Y zenekar Artisjus-díjas énekes-dalszerzője, a ZAJZAJZAJ alkotói közösség, kiadó, és stúdió alapítója és kreatív vezetője, a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Romológia és Nevelésszociológia Tanszékének adjunktusa, a PTE Zenélő Egyetem szakmai igazgatója, A fentiek mellett számos kreatív-kulturális projekt alapítója, rendszeres pódium előadásokat ír  és játszik a hazai irodalmi-színházi élet neves szereplőivel (Grecsó Krisztián, Háy János, Vecsei H. Miklós, Mucsi Zoltán), Szűcs Krisztiánnal pedig színpadra vitték a Cseh Tamás - Csengey Dénes szerzőpáros meg nem jelent dalait tematizáló Másnap előadást. Rendszeresen publikál irodalmi és tudományos folyóiratokban, kötetekben.

A kora esti mesterkurzus során Zoli vezetésével a résztvevők a magyar nyelvű dalszöveg-hagyomány mentén elemeznek, mintázatokat keresnek, gondolkodunk és játszanak. Dallamra szöveg, vagy szövegre dallam? Szöveg és előadás – kinek a hangja, kinek az igazsága? – Fontos kérdések, amelyekre komoly válaszokat kell adni.

Zoli: „Nem arra szerveződünk, hogy dalszöveget írjunk, sokkal inkább arra, hogy a legitim megszólalás pozícióit, feltételeit együtt keressük meg. Ez azt is jelenti, hogy nem zsáner, inkább alkotói attitűd rendezi a gondolkodásunkat: az alternatív alkotói térben játszunk, előzetes állításunk az, hogy az alkotás lényegi mozzanata:

  • az igazmondás akarata.”

Nyiss az új megközelítésmódokra, fejleszd szövegírói kreativitásod! Június 8-án 16.30-tól vár a DEX Songwriting Expo Az igazmondás akarata című mesterkurzusa.

!EXKLUZÍV! Műhelymunka:

Haladó” szövegíró vagy, de szívesen veszed az útmutatást – különösen a közös kreatív gondolkodás és a szakmai párbeszéd, személyes iránymutatás mentén?

Küldd be a szöveged Beck Zolinak!

Beck Zoli exkluzív, limitált férőhelyes DEX műhelymunka-workshopjának középpontjában a szerzők által hozott szövegek állnak: az ezekről való közös diszkusszió a kiindulópont. A workshop keretében a résztvevők írásgyakorlatokat végeznek, szétszedik mások szövegeit is – nem csupán sajátjaikat. 

Mi a teendőd?

Vásárold meg DEX-jegyedet a 2023. június 8-i napra, majd a jegyvásárlásnál is használt email címedről küldd el már végleges dalszövegedet az expo@artisjus.com címre május 28-ig (a telefonszámodat is írd meg). Tárgy: Jelentkezés Beck Zoltán workshopjára

A beküldött szerzemények alapján Beck Zoltán választja ki a workshop résztvevőit. A workshop a mesterkurzussal azonos napon kerül megrendezésre.