A blues-rock műfajt öntörvényűen és igen nyitottan kezelő zseniális gitáros Introvertigo című stúdióalbumának ráadás turnéján tér vissza Budapestre.

Szeptember 8-án tér vissza hazánkba a dél-afrikai Dan Patlansky, akit Joe Satriani vendégeként ismerhettünk meg 2015-ben, majd tavaly augusztusban egy emlékezetes önálló koncertet is adott az A38 Hajó koncerttermében.

Az Introvertigo-t a 2016-os év lemezének választotta az amerikai Blues Rock Review magazin közönsége és szakírói gárdája, így nem meglepő, hogy idén egy újabb turné került lekötésre, melynek részeként a zenekar visszatért az Egyesült Királyságba, Hollandiába és Németországba is. A nyarat otthon, Dél-Afrikában tölti a gitáros, szóló akusztikus és zenekari koncertekkel, de már új stúdióalbumának felvételeit is megkezdi júniusban, így jó eséllyel friss szerzemények is bekerülhetnek a szeptemberben Budapestre érkező zenekar műsorába.

A tüzes gitárjátékkal és magával ragadó énekhanggal bíró fiatal előadó első lemezét 18 évesen adta ki, így lassan már két évtizedes előadói tapasztalattal rendelkezik. A Standing At The Station című debütáló albumot követően 2004-ben kapta első nagykiadós szerződését, 2005-ben és 2006-ban pedig már New Orleans-ban mutatkozhatott be. Az igazi áttörést a 2014-ben kiadott Dear Silence Thieves illetve a 2016-os Introvertigo című album hozta meg, hiszen e lemezeket az év végi kedvencek között hozta számos zenei szaklap. Talán ennél is fontosabb, hogy mindkét albummal sikeres turnékat bonyolítottak le, szinte kivétel nélkül csak saját szerzemények szerepelnek a műsorban, így egyre többen ismerik meg világszerte Patlansky különleges, blues-rock klasszikusokban gyökerező, ám bátor és előremutató gitárjátékát és nem utolsó sorban remek, változatos dalait.

- Videók -
Sonnova Faith - https://www.youtube.com/watch?v=zru0EUGdGOA
Backbite - https://www.youtube.com/watch?v=XyL6txiiUnA
Run - https://www.youtube.com/watch?v=NkKMhSCTrH4
Stop The Messin' - https://www.youtube.com/watch?v=oiIWvKd12NA

*****************************
Dan Patlansky - gitár/ének
Jonathan Murphy - basszusgitár
Tom Gatza - billentyűs hangszerek
Felix Dehmel - dob

website: www.danpatlansky.com

 

AMBERJACK (HU)

Láng Vince - ének
Nagy Márk - gitár
Remete Marcell - gitár
Budai Benjámin - billentyűs hangszerek
Németh Csaba - basszusgitár
Haraszti Ádám - dob
A fiatal "kőbányai" csapat idén tavasszal jelentette meg "Storm" című bemutatkozó albumát, melyen amerikai gyökerekből táplálkozó, blues alapú vintage-rock dalok sorakoznak. A műfaj anyanyelvén megszólaló lendületes, igényes hangszerelésű saját szerzeményeik miatt érdemes lesz ezúttal is időben érkezni a Hajó gyomrába!

Honlapjuk: https://www.amberjackrockband.com
Facebook: https://www.facebook.com/amberjackrockband

Videó: "Anything" - https://youtu.be/2q5oKUB_O4w