FIGYELEM, IDŐPONTVÁLTOZÁS!
TECHNIKAI OKOK MIATT A KONCERT ÁTKERÜLT MÁRCIUS 15-RE!
A február 7-re megváltott jegyek visszaválthatók vagy felhasználhatók erre a bulira.
Megértéseteket köszönjük!

Csángálló:

A zenekar 2009-ben indult útjára, Sára Csobán és Bősze Tamás Jean-Pierre vezetésével. Ebben a formában 2013 óta szerepelnek, azóta állandó szereplőivé váltak a Kárpát-medence népzenei és világzenei életnek, rendszeres fellépői táncházaknak, kluboknak, nyári fesztiváloknak, színházi és táncszínházi műsoroknak, emellett többször koncerteztek már külföldön is. Az együttes gyakran indul zenei gyűjtőútra, legtöbbször a Gyimes-völgye és Moldva felé véve az irányt, hogy muzsikájukhoz eredeti környezetből merítsenek inspirációt. 2015 óta állandó szereplői a Music de l’Europe vándorfesztiválnak is, melyben különböző tradicionális műfajokat képviselő zenekarok lépnek fel. Olyan elismert alkotókkal dolgoztak már együtt, mint Kerényi Róbert, Tcha Limberger, a Fitos Dezső társulat vagy Lajkó Félix. Utóbbival közösen nyitották meg a 2016-os O.Z.O.R.A. Fesztivált, ahol több mint 20 000 ember előtt muzsikáltak. Első lemezük szintén ebben az évben jelent meg a Fonó Records gondozásában, Fel az úton... címmel. Az album felkerült a Lángoló Gitárok 2017-es világzenei top 10-es listájára. Legújabb nagylemezük a Naplopók, melyről Eleven taktus című számuk felkerült a Halmos Béla Program 2018-as Womex világzenei válogatásalbumára.

https://langologitarok.blog.hu/2018/10/20/szines_izes_kreativ_ot_kivalo_magyar_vilagzenei_lemez?fbclid=IwAR2-4liN1ngpun2qg6NYODIAq_ixoxqIB9b4oHpHM_RzE-raVO3ipq16SNo 

https://www.youtube.com/watch?v=kBc0-XUWZII 
https://www.youtube.com/watch?v=cWoW0QoJO-k 

Duckshell:

Egyszer volt, hol nem volt, az Úr 2017-ik esztendejében, élt egy szegény brazil legény Pest Buda városában. Ez a szegény legény elhatározta, hogy elmegy és megkettyinti a francia király leányát. Igen ám, de hogyan? Gondolt egyet s szólt a komájának:
- “Hallod-e komám? Tudsz-e rock gitározni?”
- “Hát, hogy ne tudnék!”- válaszolta a koma, mert az meg székely legény vót és mindenhez értett, még a nóta komponáláshoz is.
- “Fiatalok vagytok még, nem értetek ti ehhez. Menjetek inkább dolgozni, tanulni, mint a többiek, hogy rendes ember legyen belőletek!” - így korholták őket, a rosszakaró népek.
De csak nekiálltak, tanakodtak s tavasztól nyárig megírtak egy tucat nótát. Jajj, de azok a nóták olyan szépen szóltak, hogy mindenki táncra perdült aki hallotta, még a vénasszonyok is úgy ropták, mintha tizenhat éves leánkák lennének.
Mikor meglettek, messze földről összehívták a legjobb muzsikusokat. Stoned atyát, a Hortobágyról, aki kántor is volt az orgonát simogatni, az őrült, parittya kezű angolt, hogy a dobokat püfölje, a budai vitézt, kinek akkora tenyere volt, mint egy péklapát bőgőzni hívták. Már majdnem készen voltak, de hiányzott még a melódia, ami az asszony szív meglágyításához a legfontosabb. Szóltak a kis Francseszkónak, aki kicsi volt még, de úgy fújta a tilinkót, mint egy kis angyalka a templom hármas oltárképén, és Áronnak a cigány legénynek, aki meg olyan erővel trombitált, hogy a csillagok is mind potyogtak le az égboltról.
Na, mikor így összekapaszkodtak felültek egy szekérre, és elindultak a nagyvilágba. Bejárták Itáliát, Hispániát, Franciaországot, a nagy Németországot keresztbe-kasul, az osztrák császár úgy megijedt, hogy majdnem leesett a székről, mikor Ausztriában mulattaták a népet.
Bezzeg, amikor hazaértek, nagy volt a meglepetés, a kishitűeknek az álla is leeset mikor meghallották, hogyan muzsikálnak a legények. Be is járták az országot: Keletről Nyugatra, Tokajtól Baranyáig, Pestre föl, vidékre le. S akárhol, jártak, az emberek hüledezve mondták, hogy ilyen zenét ők bizony sose hallottak. Olyan gyorsan verték az esztamot, hogy majd kiugrott a szívük, a gitár úgy visított mint a szopós malac, de a nóták mégis olyan szépen szóltak, hogy minden kislány egyszeribe szerelembe esett, mikor meghallotta.
Hogy a francia királykisasszony kegyeit és formás tomporát végül a legény elnyerte-e, és a mesének mi lett a vége, az hamarosan kiderül...

Early Bird: 999 HUF (online, január 12-ig, korlátozott számban)
Kedvezményes: 1199 HUF (online, február 28-án éjfélig)
Teljes árú: 1499 HUF (online március 1-től, és a helyszínen a koncert napján 19 órától)