A Contempo hangszer összeállítását tekintve különleges, a szokványostól meglepően eltérő hangszereket ötvöz. A fuvolista-szaxofonos Pozsár Eszterhez Horányi Sándor gitárral, Csurkulya József pedig cimbalommal társul. A zenei világ, amit létrehoznak, szintén egyedülálló.

KORTÁRS – Vajon kinek mi jut eszébe a szó hallatán?

Valljuk be, hogy sokakban minimum tartózkodást vált ki a szó említése. De mit is értünk kortárs alatt?

Számunkra a kortárs az élő és bennünk zajló jelen, minden, ami hat ránk és amivel mi hatunk a körülöttünk lévőkre. Zenekarról lévén szó, mi zenei eszközöket használunk. A világnak ezen a részén felnőve rengeteg hatás ért bennünket. Európai klasszikus zene, hiszen azt tanulva nőttünk fel, megismerve annak klasszikus irodalmát, népdalokat, magyar és balkáni zenét, jazzt és azon belül rengeteg irányzatot. Tettünk kitérőt számos más zenei stílus felé, és mindez a sok élmény alakított bennünket, formálta, gazdagította eszköztárunkat. Sok kritika éri a kortárs klasszikus zenét, és általában a kortárs művészetet „már mindent kitaláltak, nincs tovább, megfagyott”. Mi úgy gondoljuk, hogy sokféle út van, ami tovább visz, és mi találtunk egyet, ami számunkra inspiráló és hosszabb távon perspektívát nyit. Egyesítettük mindazt, amit jó szívvel befogadtunk, és nem gondolkodunk stílusokban, skatulyákban… „csak” zenélünk, alkotunk ma, a XXI. században kortárs közönségünknek.

A Contempo gyakran koncertezik vendégművészekkel, különböző zenei irányzatok jeles képviselőivel. A Contempo Classic program a klasszikus zenére koncentrál. Az előadáson elhangzanak klasszikus zenei művek, és egy izgalmas zenei utazás keretében eljut a kortárs zenéig és a Contempo trió improvizatív világáig. Ebben az utazásban Puskás Levente, a hazai klasszikus szaxofonozás kiemelkedő tehetségű előadója lesz a Contempo művészeinek segítségére.

A koncertet az Nemzeti Kulturális Alap támogatta és az Örömzene programsorozat részeként kerül megrendezésre.