A forró júliusi nyár közepén igazi lehűlés várható a Turbina klubtermében - ellensúlyozva a napsütést és a meleget, ezen az estén a cold wave, az EBM és a post punk jeges szintetizátorhullámai, távolba zengő gitárjai és rideg, nyers dobgépei nyújtanak felüdülést. 


COLD CONTRAST: A magyar dark színtér szereplői közül a 2023 nyarán debütált Cold Contrast egyetlen idei nyári fellépése során hallhatóak lesznek az eddig megjelent és kedvelt dalok, illetve az őszre tervezett első nagylemez további darabjai, közte a Telekom Szelektor POP válogatására is felkerülő 'Outland' több verzióban is. Szólni fog a legújabb kislemezdal, a 'My Emptiness' is, amely számos külföldi zenei csatornán, rádiós és DJ mixen szerepelt nagy sikerrel, és természetesen a bemutatkozó 'Misdeed' is, amely azóta is a banda egyik legkedveltebb munkája. Megjárva a téli-tavaszi szezonban Gyöngyöst, Szegedet és több ízben Budapestet (a svájci Durian előzenekaraként, vagy a teltházas Gothic Disorder Fesztiválon) a Cold Contrast folyamatosan bővíti a műsorát újabb dalokkal - ezúttal is szerepet kapnak majd olyan szerzemények, amiket még nem, vagy csak egyszer hallhatott a közönség. A zenekarra jellemző hangzás vegyíti a klasszikus post-punkot, darkwavet itt-ott keményebb, modernebb elektronikus, vagy akár poposabb elemekkel, mindezt a 80-as évek szintetizátoros, dobgépes hangzásával. A Boy Harsher, She Past Away, Molchat Doma, The Cure, Depeche Mode, vagy a Lebanon Hanover kedvelői biztosan hallanak majd néhány kellően melankolikus dalt a koncerten, amire lehet egy jót szomorkodni. 


CAWATANA: A hosszabb múltra visszatekintő budapesti (egykor békéscsabai) Cawatana ebben a formában 2018-ban kezdte meg tevékenységét, analóg szintetizátorok, dobgépek, szekvenszer beszerzésével és bevetésével, szakítva a korábbi szoftveres megoldásokkal, tisztán hardveres működésre átállva. Korábban kimondottan aktívak voltak a nemzetközi színtéren, sokat koncerteztek külföldön, eljutottak a legjobb, legnagyobb fesztiválokra is (pl. kétszer is játszottak a lipcsei Wave Gotik Treffenen is, ami a világ legnagyobb “sötét zenei seregszemléje”), de aztán több évig nem léptek fel sehol, 2020-ban kezdték újra a koncertezést, igazán aktívabban pedig egy évvel ezelőtt tértek vissza. Legújabb műsorukban (amit nemrégiben a Magyar Televízióban is láthattunk) az analóg szintetizátorokkal fémjelzett minimal synth/minimal wave, a kemény dobgépütemekre épülő darkwave és az erőteljes basszusgitáron alapuló postpunk elemei alkotnak tökéletes egységet a coldwave-es vokóderes énekkel. 


SEPARATED LAMB: Táncolható, egyperces EBM novellák vallási traumáról, identitásválságról, az Istennel való kapcsolatról, felnövésről, és arról, hogy mivé alakított végül az éjszakai város. 2019 óta először magamnak, pár hónapja pedig annak a “digitális körnek” kreálom az új dalaim, akik fogékonyak a sötétebb témájú, mégis táncolható dalokra, melyekben leginkább a gyerekkori elfojtásokat oldom fel, az agressziót pedig szélnek eresztem vele. A dalok dobgépekkel végig kísért alapjai egy ipad segítségével készülnek, illetve a javarészt késő éjszaka írt jegyzeteim sorait éneklem fel, amelyekkel kifejezem azt, amit régebben talán nem tudtam megfogalmazni. Vagy nem lehetett. Így az olykor agresszívebb alap egy finomabb, mondhatni intimebb, szimbolikus témával párosul. Ezúttal harmadik koncertemet adom, fokozatosan felkészítve magam arra, hogy talán elmúltak a titokban magamnak jegyzetelős, fióknak írt dalok és imák időszaka. Mindenkit szeretettel várunk, aki szeretne bepillantást nyerni ebbe a szubkulturába, és természetesen azokat is, akik már rendszeres látogatói a dark rendezvényeknek - ezen az estén mindenki hallhat majd valami újat és izgalmasat.


MENETREND:

Kapunyitás 19.00

Separated Lamb 20.00

Cawatana 20.40

Cold Contrast 21.30