a Livesounds bemutatja:
2024. március 6., szerda 18:30
Budapest, Dürer Kert
Cradle of Filth, Wednesday 13 (performing Murderdolls), Sick n Beautiful koncertek

Belépő: early bird jegyek 9.900 Ft, kedvezményes elővételben 11.990 Ft, normál elővételben 12.990 Ft

Jövő márciusban ismét Budapesten portyázik Dani Filth és hírhedt zenekara, a Cradle Of Filth. A több mint 30 éve aktív csapatot a jól ismert amerikai horrorpunk énekes Wednesday 13 is elkíséri, aki Murderdolls programmal készül, nyitózenekarként pedig a Sick n Beautiful játszik a Dürer Kertben.

A Cradle Of Filth az angliai Suffolk megye legsötétebb bugyraiból bújt elő 1991-ben. és immár három évtizede dolgozik azon, hogy a heavy metal színtér óriásai között tartsa magát, egyre több és több embert megbotránkoztatva, vagy éppen kevély mosolyra késztetve. A Dani Filth által vezetett együttes mai napig a black, gothic és szimfonikus metal elemeket ötvöző, okkult témákat (mitológia, a horrofilmek, és a ma már klasszikus sötét irodalom) feldolgozó csapatok legismertebb képviselője. Ismertségükön sokat dobott az is, hogy már évtizedekkel ezelőtt is igen látványos – és nem egyszer megbotránkoztató – színpadi jelenléttel hívták fel magukra figyelmet.

Az alapító Dani Filth mellett Martin 'Marthus' Škaroupka dobos, Daniel Firth basszusgitáros, Marek 'Ashok' Šmerda és Donny Burbage gitárosok, illetve Zoe Marie Federoff billentyűs játszik a csapatban.

A Cradle Of Filth rajongói már igencsak várják a zenekar új nagylemezét, ami a 2021-es Existence Is Futile-t követi. Az új, 14. nagylemez megjelenéséig a csapat egy élő felvétellel lepte meg a hallgatókat: az áprilisban kijött Trouble And Their Double Lives a több mint 30 éve működő angol extreme metal csapatnak az első koncertalbuma az elmúlt 20 évben.