március 2. péntek
kapunyitás: 20:00
Meszecsinka Duó: 21:00
Bujdosó Trió: 22:00

BUJDOSÓ TRIÓ
Bujdosó János triójának eltéveszthetetlenül egyedi, számtalan forrásból táplálkozó különleges zenéje sajátos recept szerint készül: az alapvetően akusztikus muzsikát finoman adagolt effektek színezik, gyakran bukkannak föl filmzenés ízek, a hangzást pedig olykor akár a New York-i avantgárd zenei törekvések (John Zorn, Marc Ribot) karcosságával is rokoníthatjuk. Álomszerű rumba, közel-keleti révület, mediterrán mámor, bőkezűen mért pszichedelia, improvizatív kalandozások - mindezek összessége markáns és utánozhatatlan megszólalást eredményez, egy teljesen új színt a (világ)zenei palettán, amely leginkább talán „bizánci szörf dzsesszként” írható le.
Gold for Leslie című bemutatkozó lemezüket „ellenállhatatlanul vonzó albumként” üdvözölte a kritika. A színházi és filmzenéket is jegyző Bujdosó János „szangvinikus, szabályokat ritkán követő, ösztönből fakadó, alapvetően lírai gitárjátéka” és a lemez dalai nemcsak a hazai zenei-éjszakai élet jellegzetes és rangos helyszínein hallhatók a budai A38-tól a pécsi Zsolnay Negyedig, hanem időközben már Franciaországban és Csehországban is megszólaltak.
A 2011 telén alakult, a közelmúltban átalakult trió új műsora most hallható először Budapesten.
Bujdosó János (gitár), Szerető Dániel (bőgő), Klausz Ádám (ütőhangszerek).


MESZECSINKA DUÓ
A Meszecsinka egyike a 12 legjobb magyar világzenei együttesnek a Dal+Szerző magazin külön WOMEX száma szerint. Bejárta Európát, játszott USÁ-ban és Kanadában, klipet forgatott a Vörös téren és road movie-t a Balkánon. Meszecsinka harmadik albuma 2016-ban jelent meg és kiemelten pozitív kritikát kapott. A HVG „zseniálisnak” nevezte, a Magyar Narancs pedig „talán az év világzenei albumának”. A Meszecsinka Duóban a zenekar alapítói Oláh Annamari (ének, cajon, fuvola) és Biljarszki Emil (zongora, gitár) egyszerűbb, intimebb formában mutatják be dalaikat.


https://www.facebook.com/ bujdosotrio/
https://www.facebook.com/ meszecsinka/