A BOSSZÚ ÉS MEGBOCSÁTÁS PSZICHOLÓGIÁJA

 

Időpont: 2017. November 06. Hétfő, 18.15

Helyszín: Lurdy Ház 1. emelet

Cím: 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

 

Megbocsátani nehéz. Hiába tudjuk, hogy aki képes a megbocsátásra, lelkileg és testileg is egészségesebb, hiába szeretnénk – akár az önsegítő könyvek tanácsai, akár hitbéli vagy morális elvek miatt – átélni a megbocsátás érzését, a megbocsátásra irányuló próbálkozásaink sokszor zátonyra futnak és a megbocsátás maszkja mögött olykor elviselhetetlenné dagad a bosszúvágy. Önmagában egy előadás természetesen nem feltétlenül segít a megbocsátásban – az előadásnak tehát nem az a célja, hogy a hallgató élete minden sérelmét megbocsássa.  

 

Előadónk, Szondy Máté klinikai szakpszichológus, a "Hogyan tudnék továbblépni? - A bosszú és a megbocsátás pszichológiája" c. könyv szerzőjének előadásából többek között az alábbi kérdésekre is választ kaphatunk :

- Miért mondhatjuk, hogy biológiailag ugyanúgy elő vagyunk „huzalozva” a megbocsátásra, mint a bosszúra?

- Hogy lehet az, hogy van, aki akár a gyermeke gyilkosának is képes megbocsátani, míg mások egy apró sérelmen is évekig rágódnak?

- Miért lehet káros, sőt akár veszélyes a „meg kell bocsátani” felszólítás?

- Milyen fázisokon mennek keresztül azok, akik képesek megbocsátani?

 

Bár az előadás nem garantálja, hogy megbocsátóbbá válunk, abban segíthet, hogy megértsük, hogy sokszor miért érezzük nehéznek magát, a megbocsátást. 

 

Belépő: 1690 Ft 

A rendezvényre nincs regisztráció, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik!

 

/A jegyeket nem szükséges kinyomtatni, elég telefonon bemutatni/

 

Be Smart Klub… és kitárul a világ!